RSS

Λεμονάτο κοτόπουλο

Μια τυπική ελληνική συνταγή! Παραλείπουμε απλά να προσθέσουμε επιπλέον λιπαρά μειώνοντας την ποσότητα του ελαιόλαδου. 

λεμονάτο κοτόπουλο light

ΥΛΙΚΑ (2 άτομα)
2 κομμάτια κοτόπουλο
2 μικρά λεμόνια
1 κ.σ ελαιόλαδο
1/4 ποτηριού λευκό ξηρό κρασί
1 κγ μουστάρδα
αλάτι, πιπέρι, σκόρδο σε σκόνη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Στίβουμε το χυμό από τα λεμόνια.
  2. Με τις λεμονόκουπες τρίβουμε το κοτόπουλο, αφού τις αλατίσουμε πρώτα. 
  3. Αλείφουμε το κοτόπουλο με τα μπαχαρικά.
  4. Τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο στο λάδι.
  5. Ρίχνουμε το μισό χυμό λεμόνι, τη μουστάρδα και το κρασί. 
  6. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε για 30-40 λεπτά μέχρι να μείνει λίγο μόνο ζουμάκι. 
  7. Προσθέτουμε τον υπόλοιπο χυμό λεμόνι, το αφήνουμε άλλα 1-2 λεπτά στη φωτιά και σερβίρουμε. 
~ 230 θερμίδες,  6 υδατάνθρακες

Print Friendly and PDFPrint Friendly