RSS

Ρύζι με φιδέ

Ατζέμ πιλάφι λέγεται στα Τούρκικα το Περσικό πιλάφι. Πρόκειται για ρύζι με φιδέ και το συνοδεύουμε με γιαούρτι. Μια δοκιμασμένη, πετυχημένη συνταγούλα.


ΥΛΙΚΑ (4 άτομα)
1,5 φλ. ρύζι
1 φλιτζανάκι καφέ φιδέ
1 κύβο ζωμό κοτόπουλο
3 φλ. νερό
1 κ.σ ελαιόλαδο



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι με το φιδέ. 
  2. Αφήνουμε μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα.
  3. Προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το νερό και τον κύβο.
  4. Αφήνουμε μέχρι να πιει το νερό, στην συνέχεια απομακρύνουμε από τη φωτιά και το σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα για 1-2 λεπτάκια.
  5. Σερβίρουμε αν θέλουμε με γιαούρτι!



250 θερμίδες / 28 υδατάνθρακες

Print Friendly and PDFPrint Friendly