RSS

Πέννες με μανιτάρια, κοτόπουλο και καρύδια!



ΥΛΙΚΑ (5 άτομα)
500 γρ πέννες βρασμένες
200 γρ. μανιτάρια σε φέτες
1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
λίγο μαϊντανό
2 φλ. κοτόπουλο φιλέτο βραστό ή ψητό κομμένο σε λεπτές λωρίδες
1/2 φλ. σπασμένα καρύδια
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
2 κ.σ ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
5-6 κ.σ παρμεζάνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζεσταίνουμε στο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο σε μέτρια φωτιά, για περίπου ένα λεπτό.
  2. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να εξατμιστούν.
  3. Σβήνουμε με το κρασί και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να εξατμιστεί περίπου το μισό κρασί και να ροδίσουν τα μανιτάρια. για περίπου 5 λεπτά. Αν θέλετε προσθέτετε και λίγο μαϊντανό.
  4. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και αλατοπιπερώνουμε.
  5. Ανακατεύουμε με τις πέννες, τα καρύδια και πασπαλίζουμε με παρμεζάνα.
  6. Καλή όρεξη! 
390 θερμίδες / 32  υδατάνθρακες

Από το περιοδικό Men's Health

Print Friendly and PDFPrint Friendly