RSS

Πικάντικο μοσχάρι με πορτοκάλι και λαχανικά

Υπέροχος συνδιασμός καυτερών μπαχαρικών με το γλυκό χυμό πορτοκαλιού που δημιουργούν μια υπέρχη σάλτσα για το μοσχάρι. Δοκιμάστε το!


ΥΛΙΚΑ (5 μερίδες)
½ κιλό μοσχαρίσιο άπαχο φιλέτο κομμένο σε λεπτές φέτες
2 κ.σ corn flour
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 φλ. Χυμός πορτοκαλιού
½ φλ. Ζωμός βοδινού
3 κ.σ soy sauce
1 κ.σ ζάχαρη
1 κ.σ σησαμέλαιο
1,5 κ.γ σάλτσα τσίλι
1 κ.γ σκόρδο λιωμένο ή τζίζερ
2 φλ. πράσινα φασολάκια καθαρισμένα
2 καρότα κομμένα σε λεπτές λωρίδες
½ κρεμμύδι σε μακρόστενες λωρίδες
1 κ.σ ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Σε ένα μπολ βάζουμε το μοσχάρι και ανακατεύουμε με τη 1 κ.σ αλεύρι και το ξύσμα πορτοκαλιού. 
  2. Κόβουμε τα λαχανικά μας. 
  3. Σε ένα φλιτζάνι ανακατεύουμε το υπόλοιπο αλεύρι με το χυμό πορτοκάλι, το ζωμό, τη σάλτσα σόγιας, το τσίλι, τη ζάχαρη και το σησαμέλαιο. 
  4. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε 1 κ.σ ελαιόλαδο. 
  5. Ψήνουμε το μοσχάρι για 2-3 λεπτά ή μέχρι να είναι έτοιμο και το βάζουμε σε ένα πιάτο. 
  6. Στο τηγανάκι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα για 2-3 λεπτά. 
  7. Προσθέτουμε τα φασολάκια και τα αφήνουμε μέχρι να ψηθούν αλλά να είναι ακόμα τραγανά. 
  8. Προσθέτουμε το μείγμα με το ζωμό και ανακατεύουμε συνεχώς για περίπου 1 λεπτό. 
  9. Ρίχνουμε και το μοσχάρι και αφήνουμε για άλλο ένα λεπτάκι. 
  10. Σερβίρουμε με πουρέ κουνουπίδι ή μαύρο ρύζι! 

260 Θερμίδες / 17 υδατάνθρακες

Print Friendly and PDFPrint Friendly