RSS

Light ομελέτα με καραμελωμένα κρεμμύδια

Μια διαφορετική συνταγή για ομελέτα με γέμιση κρεμμυδιών. 



ΥΛΙΚΑ (1 άτομο) 
2 κ.γ ελαιόλαδο
1 μέτριο ξηρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.γ ξύδι μπαλσάμικο
1 αυγό
2 ασπράδια αυγού
1 κ.σ νερό
αλάτι, πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Σε ένα αντικολλητικό τηγανάκι σοτάρουμε τα κρεμμύδια στο μισό λάδι σε μέτρια φωτιά. 
  2. Όταν είναι έτοιμα αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το ξύδι και αφήνουμε για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
  3. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το νερό απαλά. 
  4. Αφαιρούμε από το τηγάνι τα κρεμμύδια και ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και τα αυγά. 
  5. Ανακατεύουμε 1-2 φορές αρχικά και μόλις αρχίσει να στερεοποιείται την αφήνουμε για 3 περίπου λεπτά. 
  6. Στο κέντρο της ομελέτας μας βάζουμε τα κρεμμύδια, τη διπλώνουμε και αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά. 
  7. Σερβίρουμε με σαλάτα εποχής! 





265 θερμίδες / 9 υδατάνθρακες

Print Friendly and PDFPrint Friendly