RSS

Light french fries!

Οι πιο light ‘τηγανιτές’ πατάτες που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τις κανονικές!!


ΥΛΙΚΑ (6 άτομα)
6 μεγάλες πατάτες
3 κ.σ αλάτι
3 κ.σ σκόρδο σε σκόνη
1 κ.σ μαύρο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. 
  2. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες όπως όταν θα τις τηγανίσουμε. 
  3. Σε μια μεγάλη λεκάνη βάζουμε τις πατάτες, τις ξεπλένουμε με νερό και τις στεγνώνουμε καλά. 
  4. Σε άλλο μπολ βάζουμε τα μπαχαρικά μας. Μπορείτε να προσθέσετε και πάπρικα, ρίγανη ή ότι άλλο επιθυμείτε. 
  5. Εκεί ρίχνουμε τις πατάτες και ανακατεύουμε καλά ώστε να πάνε τα μπαχαρικά παντού. 
  6. Σε ένα ταψί στρώνουμε λαδόκολλα και τοποθετούμε τις πατάτες ώστε να μην ακουμπάει η μια στην άλλη. 
  7. Ψήνουμε στον αέρα για 15-25 λεπτά. 
  8. Προσθέτουμε αν χρειάζεται αλάτι και σερβίρουμε όσο είναι ζεστές!

175 Θερμίδες ανά μερίδα

Print Friendly and PDFPrint Friendly

Vegan ριζότο με μανιτάρια!

Υπέροχο ριζότο με μανιτάρια χωρίς λάδι! 



ΥΛΙΚΑ (3 άτομα)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 φλ. μανιτάρια σε φετούλες
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο (ή 1 κ.γ σε σκόνη)
1 ποτήρι κρασί λευκό
1 φλ. ρύζι για ριζότο
2 φλ. ζωμό λαχανικών 
αλάτι, πιπέρι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Σε βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και προσθέτουμε ελάχιστο νερό μέχρι να εξατμιστεί και επαναλαμβάνουμε μέχρι να μαλακώσει.
  2. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο και αφήνουμε για 5-8 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι τα μανιτάρια να βγάλουν τα υγρά τους και να πάρουν ελαφρύ καφέ χρώμα. 
  3. Προσθέτουμε το ρύζι και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά.
  4. Ρίχνουμε το κρασί και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
  5. Προσθέτουμε το ζωμό και αλατοπιπερώνουμε. 
  6. Αφήνουμε για περίπου 8 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
  7. Σερβίρετε με λίγο μαϊντανό πάνω και έτοιμο το ριζότο μας! 


    ~ 300 θερμίδες , 44 υδατάνθρακες

    Print Friendly and PDFPrint Friendly

    Γερμανική πατατοσαλάτα

    Γερμανική σαλάτα με πατάτες, πιπεριά και λουκάνικο! 



    ΥΛΙΚΑ (2 άτομα)
    2 φλυτζάνια baby πατάτες πολύ καλά πλυμένες
    1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
    1 λουκάνικο κοτόπουλου
    Μαϊντανός ψιλοκομμένος


    dressing: 
    1 κ.σ μαγιονέζα light
    1 κ.σ ελαιόλαδο
    Χυμός από μισό λεμόνι 

    1/2 κ.γ μουστάρδα
    Αλάτι, πιπέρι, λίγο κάρυ


    ΕΚΤΕΛΕΣΗ
    1. Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα και τις κόβουμε σε τέταρτα. 
    2. Σε ελάχιστο ελαιόλαδο ψήνουμε το λουκάνικο σε αντικολλητικό τηγανάκι ή στη σχάρα.
    3. Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε τις πατάτες με την πιπεριά, το λουκάνικο κομμένο όχι πολύ λεπτές φέτες και το μαϊντανό. 
    4. Χτυπάμε τα υλικά για το dressing και το περιχύνουμε στη σαλάτα μας. 
    5. Αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο και σερβίρουμε.
    6. Μπορείτε να προσθέσετε περισσότερες πιπεριές, καρότο, κλπ!

    175 θερμίδες / 17 υδατάνθρακες

    Print Friendly and PDFPrint Friendly

    Κοτόπουλο σε 'μπολάκι' ανανά!

    Νόστιμο και εξωτικό σε γεύση και εμφάνιση πιάτο! Απολαύστε το με παγωμένο κοκτέιλ ή φυσικό χυμό φρούτων.


    ΥΛΙΚΑ (2 άτομα)
    1/2 ανανάς (προτιμάμε το πάνω μέρος με τα φύλλα)
    2 φλιτζάνια βρασμένο κοτόπουλο χωρίς κόκαλα
    2 κόκκινες πιπεριές
    1 φλυτζάνι μανιτάρια
    1 κ.σ ελαιόλαδο
    Αλάτι, πιπέρι, λίγο ταμπάσκο

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ
    1. Κόβουμε το βρασμένο κοτόπουλο σε μικρά κομματάκια και αφαιρούμε τα κόκαλα. 
    2. Μοιράζουμε τον ανανά στη μέση ώστε να σχηματιστούν 2 ‘μπολάκια’ ανανά όπως φαίνεται στη φωτογραφία. 
    3. Κόβουμε τις πιπεριές σε λωριδούλες και τα μανιτάρια σε φέτες. 
    4. Τσιγαρίζουμε τις πιπεριές και τα μανιτάρια. 
    5. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, το ταμπάσκο και αλατοπιπερώνουμε. 
    6. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τον ανανά και αφήνουμε για 10 λεπτά. 
    7. Σερβίρουμε μέσα στα ‘μπολάκια’ ανανά μαζί με άγριο ρύζι! 


      331 Θερμίδες / 21 υδατάνθρακες

      Print Friendly and PDFPrint Friendly

      Πικάντικο μοσχάρι με πορτοκάλι και λαχανικά

      Υπέροχος συνδιασμός καυτερών μπαχαρικών με το γλυκό χυμό πορτοκαλιού που δημιουργούν μια υπέρχη σάλτσα για το μοσχάρι. Δοκιμάστε το!


      ΥΛΙΚΑ (5 μερίδες)
      ½ κιλό μοσχαρίσιο άπαχο φιλέτο κομμένο σε λεπτές φέτες
      2 κ.σ corn flour
      Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
      1 φλ. Χυμός πορτοκαλιού
      ½ φλ. Ζωμός βοδινού
      3 κ.σ soy sauce
      1 κ.σ ζάχαρη
      1 κ.σ σησαμέλαιο
      1,5 κ.γ σάλτσα τσίλι
      1 κ.γ σκόρδο λιωμένο ή τζίζερ
      2 φλ. πράσινα φασολάκια καθαρισμένα
      2 καρότα κομμένα σε λεπτές λωρίδες
      ½ κρεμμύδι σε μακρόστενες λωρίδες
      1 κ.σ ελαιόλαδο

      ΕΚΤΕΛΕΣΗ
      1. Σε ένα μπολ βάζουμε το μοσχάρι και ανακατεύουμε με τη 1 κ.σ αλεύρι και το ξύσμα πορτοκαλιού. 
      2. Κόβουμε τα λαχανικά μας. 
      3. Σε ένα φλιτζάνι ανακατεύουμε το υπόλοιπο αλεύρι με το χυμό πορτοκάλι, το ζωμό, τη σάλτσα σόγιας, το τσίλι, τη ζάχαρη και το σησαμέλαιο. 
      4. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε 1 κ.σ ελαιόλαδο. 
      5. Ψήνουμε το μοσχάρι για 2-3 λεπτά ή μέχρι να είναι έτοιμο και το βάζουμε σε ένα πιάτο. 
      6. Στο τηγανάκι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα για 2-3 λεπτά. 
      7. Προσθέτουμε τα φασολάκια και τα αφήνουμε μέχρι να ψηθούν αλλά να είναι ακόμα τραγανά. 
      8. Προσθέτουμε το μείγμα με το ζωμό και ανακατεύουμε συνεχώς για περίπου 1 λεπτό. 
      9. Ρίχνουμε και το μοσχάρι και αφήνουμε για άλλο ένα λεπτάκι. 
      10. Σερβίρουμε με πουρέ κουνουπίδι ή μαύρο ρύζι! 

      260 Θερμίδες / 17 υδατάνθρακες

      Print Friendly and PDFPrint Friendly

      Πικάντικη σαλάτα με σάλάμι, τυρί και αυγό!



      ΥΛΙΚΑ (2 άτομα)
      2 φλ. Μαρούλι
      2 φέτες σαλάμι
      2 κομμάτια τυρί με κρούστα πιπεριού
      2 φέτες κίτρινο τυρί light
      1 αυγό βρασμένο
      Αλάτι, πιπέρι
      ¼ κ.γ μουστάρδα
      1 κ.γ ξύδι
      2 κ.σ ελαιόλαδο

      ΕΚΤΕΛΕΣΗ
      1. Πλένουμε και κόβουμε το μαρούλι. 
      2. Κόβουμε το σαλάμι και τα τυριά σε μικρά τετραγωνάκια και τα προσθέτουμε στο μαρούλι. 
      3. Χτυπάμε το ελαιόλαδο με το ξύδι, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι και περιχύνουμε με τη σως αυτή τη σαλάτα. 
      4. Μοιράζουμε σε δύο πιάτα και σε κάθε ένα βάζουμε 2 κομμάτια αυγό.


        304 Θερμίδες / 3 υδατάνθρακες

        Print Friendly and PDFPrint Friendly

        Φιλέτο κοτόπουλου με σάλτσα φράουλας

        Ένα πιάτο ιδανικό για ρομαντικό δείπνο!!


        ΥΛΙΚΑ (2 άτομα)
        2 φιλέτα κοτόπουλο
        1/2 φλ. φράουλες
        2 κ.σ ζάχαρη
        4 κ.σ ξύδι μπαλσάμικο
        ¼ φλ. ζωμός κότας
        ¼ κ.γ πιπέρι

        ΕΚΤΕΛΕΣΗ
        1. Ψήνουμε το κοτόπουλο στη σχάρα. 
        2. Για τη σάλτσα φράουλας, ρίχνουμε τις φράουλες σε ένα μικρό τηγανάκι και τις πατάμε ελαφρά με ένα πιρούνι ώστε να γίνουν μικρότερα κομματάκια. 
        3. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ξύδι και το πιπέρι. 
        4. Αφήνουμε μέχρι να βράσουν, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το ζωμό. 
        5. Αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 20 λεπτά. 
        6. Στη συνέχεια, αν θέλουμε ρευστή σάλτσα, αφαιρούμε τα στερεά κομματάκια αλλιώς τη σερβίρουμε απλά πάνω από το κοτόπουλο!


        350  Θερμίδες / 12,5 υδατάνθρακες

        Print Friendly and PDFPrint Friendly