Χυλοπίτες με φρέσκα μανιτάρια και λευκή σάλτσα! Είναι πολύ νόστιμο πιάτο αλλά και χαμηλό σε θερμίδες. Δοκιμάστε το!
ΥΛΙΚΑ (2 άτομα)
1,5 φλ. χυλοπίτες
1 κύβος ζωμός βοδινού
1 φλ. μανιτάρια κομμένα (μπορείτε να βάλετε διάφορα είδη μανιταριών)
2 κ.σ μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 κ.σ σόγια σος
1/3 φλ. γάλα άπαχο ζεστό
1 κ.σ καλαμποκάλευρο
1 κ.γ ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι, σκόρδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε μπόλικο νερό και προσθέτουμε τον κύβο του ζωμού.
- Ρίχνουμε τις χυλοπίτες και τις αφήνουμε να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
- Παράλληλα ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι.
- Ρίχνουμε τον μαϊντανό, σκόρδο και αλατοπιπερώνουμε.
- Προσθέτουμε τη σάλτσα σόγιας και λίγο από το νερό στο οποίο βράζουν τα μακαρόνια.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε μέχρι να πιουν τα υγρά.
- Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Προσθέτουμε το γάλα, δυναμώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς.
- Στραγγίζουμε καλά τις χυλοπίτες και τις ανακατεύουμε με τη σάλτσα.
- Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα.