RSS

Καραμελωμένα χοιρινά σουβλάκια

Σουβλάκια χοιρινού με γλυκόξινη πικάντικη σάλτσα! 


ΥΛΙΚΑ (4 άτομα)
1/2  κιλό χοιρινό φιλέτο
2 κ.σ oystersauce
2 κ.σ σόγια σος
1 κ.γ λιωμένο σκόρδο
1 κ.γ ζάχαρη
1 κ.γ σάλτσα τσίλι ή κέτσαπ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Αφαιρούμε το λίπος από το χοιρινό και το κόβουμε σε μακρόστενες λωρίδες. Χτυπούμε τις λωρίδες ώστε να γίνουν πολύ λεπτές.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα και ρίχνουμε μέσα το χοιρινό.
  3. Το αφήνουμε για τουλάχιστο 10 λεπτά να μαριναριστεί.
  4. Ζεσταίνουμε τη γκριλιέρα ή προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250 βαθμούς.
  5. Περνάμε κάθε λωρίδα χοιρινού σε ξυλάκια.
  6. Ψήνουμε για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά, αλείφοντας συχνά το κρέας με τη σάλτσα.
  7. Σερβίρεται υπέροχα με πουρέ κουνουπίδι.
  8. Μπορείτε να φτιάξετε διπλάσια ποσότητα σάλτσας και το υπόλοιπο να το σερβίρετε σαν συνοδευτική σαλτσούλα σε ένα μικρό μπολ.


331 θερμίδες, 3 υδατάνθρακες

Print Friendly and PDFPrint Friendly

5 σχόλια:

Βάσω - Οι ιστορίες της μαμάς! είπε...

μμμ πολύ νόστιμα!

Ερμιόνη είπε...

Καλημέρα Ελένη!
Τι ωραία πρόταση μας έχεις για σήμερα!! Φαντάζομαι ότι όσο περισσότερη ώρα αφήσουμε το κρέας μέσα στη μαρινάδα, τόσο πιο γευστικό θα είναι! Και είναι και μια καλή ιδέα για bbq!
Φιλιά!

Eleni είπε...

Δείχνουν νοστιμότατα Ελένη μου!Φιλιά!

Eleni είπε...

Ακριβώς Ερμιόνη μου, τα αφήνουμε όσο πιο πολύ μπορούμε στη μαρινάδα!
Πολλά φιλιά κορίτσια:)

Sofi είπε...

Του ονείρου και το φαγάκι αλλά και η φωτο!!!