RSS

Πιλάφι με αρακά

Ρύζι με αρακά και κρεμμύδια! Είναι πολύ απλό αλλά και κάτι διαφορετικό. Το σερβίρουμε είτε σαν συνοδευτικό ή μόνο του με λίγο γιαούρτι. 


ΥΛΙΚΑ (4 άτομα)
200 γρ. ρύζι για πιλάφι
250 γρ. αρακά
50 γρ. κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1/2 λίτρο ζωμός κότας (ή λαχανικών)
2 κ.σ ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.
  2. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι στο κρεμμύδι και το αφήνουμε στην άκρη.
  3. Βράζουμε το ρύζι στο ζωμό και 5 λεπτά πριν είναι έτοιμο προσθέτουμε τον αρακά. 
  4. Ανακατεύουμε το πιλάφι με τα κρεμμύδια και το σκεπάζουμε για 2-3 λεπτά με μια πετσέτα ώστε να δέσει.
  5. Σερβίρουμε με γιαούρτι!

327 θερμίδες ανά μερίδα

Print Friendly and PDFPrint Friendly

4 σχόλια:

sundayspoon είπε...

Απλή και εύκολη συνταγή που σε χορταίνει χωρίς να σε γεμίζει περιττές θερμίδες! Μπράβο!

Kitchen Stories είπε...

Όμορφο πιάτο! Απλό αλλά θαυματουργό. Το γιαούρτι του πηγαίνει πολύ. Το νοστιμίζει και του δίνει ένα άγγιγμα φρεσκάδας.

Καλές γιορτές Ελένη!
Z.

Niki είπε...

Πάρα πολύ αγαπημένο πιάτο και νόστιμο και όμορφο!και με λίγες θερμίδες !!

peps είπε...

Oreotato!!!!