Share it!

Νηστίσιμες συνταγές με ζυμαρικά

Πάντα σε περίοδο νηστείας τα ζυμαρικά έχουν την τιμητική τους. Αυτές οι συνταγούλες είναι νηστίσιμες,   χαμηλές σε θερμίδες και όμως νοστιμότατες!! 
Αντικαθιστούμε σε κάθε περίπτωση τον ζωμό κοτόπουλου με ζωμό λαχανικών και αντί για τριμμένο τυρί βάζουμε λίγα καρύδια ή αμύγδαλα τριμμένα.



Σπαγγέτι με ντοματίνια και βασιλικό




Print Friendly and PDFPrint Friendly

Σάλτσα με λευκό κρασί για σολομό

Πολύ απλή σαλτσούλα που δίνει για υπέροχη, λεπτή γεύση στο ψάρι.


ΥΛΙΚΑ (4 άτομα)
1 κ.σ βούτυρο ανάλατο
2 κ.σ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ποτήρι ξηρό λευκό κρασί
ψιλοκομμένα πράσινα κρεμμυδάκια
αλάτι, πιπέρι
σκόρδο (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
  2. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα για 1 λεπτό.
  3. Ρίχνουμε και το κρασί μας, ανακατεύουμε και το αφήνουμε μέχρι να βράσει. 
  4. Το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου  7 λεπτά, ή μέχρι το υγρό να έχει μειωθεί σχεδόν στο μισό. 
  5. Προσθέτουμε λίγα κρεμμυδάκια και αλατοπιπερώνουμε. 
  6. Σερβίρουμε πάνω από σολομό ψημένο στο φούρνο.


71 θερμίδες , 4 υδατάνθρακες 

Print Friendly and PDFPrint Friendly

Χοιρινό με μπιζέλια και μακαρόνια

Η συνταγή αυτή είναι σίγουρα πλέον στη λίστα των αγαπημένων μου συνταγών!! Δοκιμάστε την και περιμένω σχόλια!


ΥΛΙΚΑ (4 άτομα)
350 γρ. χοιρινό ψαρονέφρι 
1/2 πράσινη πιπεριά
3 μικρά κόκκινα κρεμμύδια
1 φλ. μπιζέλια (κατεψυγμένα)
1 κ.γ θυμάρι
1/2 κ.γ κύμινο
1/2 κ.γ πάπρικα
1 κ.γ μουστάρδα Dijon
3/4 φλ. ζωμός βοδινού
2 κ.γ ελαιόλαδο
2 κ.γ κορνφλάουερ διαλυμένο σε 1 κ.σ νερό
1 1/4 φλ. μακαρόνια πέννες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Μαγειρεύουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
  2. Τα στραγγίζουμε.
  3. Κόβουμε το χοιρινό σε λεπτά φιλετάκι.
  4. Ψιλοκόβουμε την πιπεριά και το κρεμμύδι.
  5. Ζεσταίνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κύκινο, την πάπρικα, το κρεμμύδι και την πιπεριά.
  6. Τσιγαρίζουμε μέχρι να μαλακώσουν - περίπου 5 λεπτά. 
  7. Αφαιρούμε από το τηγάνι τα λαχανικά και προσθέτουμε τα φιλετάκια μας. 
  8. Τσιγαρίζουμε για 3-4 λεπτά κάθε πλευρά. 
  9. Προσθέτουμε τα μπιζέλια, το θυμάρι, τη μουστάρδα και το ζωμό και σκεπάζουμε το τηγάνι.
  10. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε 8 λεπτά. 
  11. Βάζουμε ξανά τα λαχανικά στο τηγάνι και αφήνουμε για άλλα 2 λεπτά. 
  12. Διαλύουμε το αλεύρι στο νερό και το ρίχνουμε στη σάλτσα στο τηγάνι μας ανακατεύοντας. 
  13. Προσθέτουμε τα μακαρόνια και ανακατεύουμε.
  14. Σερβίρουμε με παγωμένο λευκό κρασί! 


    378 θερμίδες ανά μερίδα

    Print Friendly and PDFPrint Friendly

    Κότα η Μιλανέζα!

    Μια από τις νοστιμότερες χειμωνιάτικες συνταγές!


    ΥΛΙΚΑ (6 άτομα)
    Ένα μικρό κοτόπουλο 
    2-3 κλωναράκια σέλινο
    1 κρεμμύδι
    2 καρότα
    αλάτι, πιπέρι

    για τη σάλτσα
    3-4 φλ. ζωμό από το κοτόπουλο που βράσαμε
    8 κ.σ αλεύρι
    3 κ.σ βούτυρο
    1 φλ. γάλα χαμηλό σε λιπαρά
    1 αυγό

    για το ρύζι
    3 φλ. ρύζι κίτρινο
    6 φλ. ζωμός
    1 κ.σ ελαιόλαδο

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ
    1. Βράζουμε το κοτόπουλο με τα λαχανικά σε μπόλικο νερό για περίπου 40 λεπτά. 
    2. Προσθέτουμε αν χρειάζεται νερό ώστε το κοτόπουλο να είναι συνεχώς καλυμμένο. 
    3. Βγάζουμε τα λαχανικά και τα κρατάμε σε ένα μπολ για το σερβίρισμα. 
    4. Σουρώνουμε το ζωμό και τον κρατάμε. 
    5. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε για λίγο το ρύζι μέχρι να γυαλίσει. 
    6. Προσθέτουμε το ζωμό και το βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. 
    7. Στη συνέχεια κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα. 
    8. Για τη σάλτσα μας λιώνουμε σε άλλη κατσαρόλα το βούτυρο και ρίχνουμε το αλεύρι λίγο λίγο ανακατεύοντας.
    9. Όταν πάρει ένα χρυσό χρώμα προσθέτουμε το ζωμό και το γάλα και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να δέσει η σάλτσα. 
    10. Κατεβάζουμε από τη φωτιά.
    11. Χτυπάμε τον κρόκο του αυγού και προσθέτουμε λίγο ζωμό ανακατεύοντας συνεχώς. 
    12. Ρίχνουμε το αυγό στη σάλτσα και βράζουμε για ακόμα 2 λεπτάκια.
    13. Σε μια πιατέλα τοποθετούμε ένα μεσαίο δαχτυλίδι που φορμάρουμε τα κέικ.
    14. Στον πάτο ρίχνουμε το μισό ρύζι, πάνω κόβουμε σε μικρά κομματάκια το κοτόπουλο, ρίχνουμε 2-3 κ.σ σάλτσα, το υπόλοιπο ρύζι και περιχύνουμε πάνω την υπόλοιπη σάλτσα. 
    15. Ανοίγουμε το δαχτυλίδι και στολίζουμε γύρω γύρω με τα λαχανικά.  
    16. Μπορείτε να προσθέσετε και μανιτάρια τα οποία θα βάλετε στον πάτο της πιατέλας! 



      437 θερμίδες ανά μερίδα 

      Η συνταγή είναι από το sintagespareas.gr  με μερικές μικρές αλλαγές. 

      Print Friendly and PDFPrint Friendly

      Ένα μουσικό βραβείο!

      Έχουμε ένα νέο βραβείο για το οποίο ευχαριστώ πολύ την Βάσω από τις Ιστορίες της μαμάς μου & του μπαμπά μου!!


      Για να παραλάβω λοιπόν το βραβείο  I love music and I love your Blog θα πρέπει αρχικά να γράψω 5 αγαπημένα τραγούδια και στη συνέχεια να το παραδώσω σε άλλα 10 blogs.

      Από τραγούδια θα γράψω αυτά που ακούω πολύ τώρα τελευταία:


      Print Friendly and PDFPrint Friendly

      Ιδέες για ένα ρομαντικό δείπνο!

      Τί θα μαγειρέψουμε για τον Άγιο Βαλεντίνο ή για ένα ρομαντικό δείπνο; Εδώ είναι μερικές νόστιμες συνταγές για δύο:

      Ψωμάκι με καρδιά από αυγό για ρομαντικά πρωινά



      Η σαλάτα του Αγίου Βαλεντίνου


      Κοτοσαλάτα με ξινόμηλο

      κοτοσαλάτα με μήλο

      Ριζότο με μανιτάρια 


      Κοτόπουλο με σάλτσα φράουλας



      Οι πιο τέλειες πανσέτες με μέλι



      Πικάντικο μοσχάρι με πορτοκάλι και λαχανικά


      Εξωτική μακαρονάδα με ανανά


      Σοκολατένια μπράουνις 


      Φράουλες βουτηγμένες σε σοκολάτα 

      Φράουλες με σοκολάτα με λίγες θερμίδες


      Print Friendly and PDFPrint Friendly

      Η Σαλάτα του Αγίου Βαλεντίνου


      Η πρώτη συνταγή για τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου ήρθε από τη φίλη μας Στέλλα!
      Υπέροχη σαλατούλα με λυκοτρίβολο, cranbberies, φέτα και σάλτσα μπαλσάμικου!


      ΥΛΙΚΑ (2 άτομα)
      2 φλ. λυκοτρίβολο (βαλεριάνα)
      50 γρ. τυρί φέτα
      2 κ.σ cranberries αποξηραμένα
      1/4 αγγουράκι

      για τη σάλτσα: 
      1 κ.σ ξύδι μπαλσάμικο
      2 κ.σ ελαιόλαδο
      1/2 κ.γ μουστάρδα
      1/2 κ.γ μέλι
      αλάτι, πιπέρι

      ΕΚΤΕΛΕΣΗ
      1. Πλένουμε τη σαλάτα μας και τη στεγνώνουμε. 
      2. Κόβουμε ένα ένα τα φύλλα βαλεριάνας. 
      3. Σε 1 πιάτο βάζουμε τη σαλάτα μας, τρίβουμε πάνω τη φέτα, ρίχνουμε τα cranbberies και γύρω γύρω το αγγουράκι σε φέτες. 
      4. Χτυπάμε όλα τα υλικά της σάλτσας στο μπλέντερ για 2 λεπτάκια και τη ρίχνουμε πάνω από τη σαλάτα μας. (Την ποσότητα για τη σάλτσα την αλλάζετε ανάλογα πόσο γλυκιά ή ξινή τη θέλετε.)
      5. Τη σερβίρουμε όπως είναι στολισμένη και την ανακατεύουμε στο τραπέζι! 

      262 θερμίδες σε κάθε μερίδα

      Print Friendly and PDFPrint Friendly

      ΄Έχουμε και δεύτερο βραβείο!


      Η βδομάδα αυτή ξεκίνησε και τελειώνει πολύ πολύ ευχάριστα! Το δεύτερο βραβείο έρχεται από το πολύ αγαπημένο μου blog Γαστρομαγείες από την Τάνια. Ευχαριστώ πάρα πολύ!!
      Αυτό το βραβείο δεν κρύβει κάποιο παιχνίδι ούτε έχει κανόνες. Απλά το λαμβάνεις και το χαρίζεις. Συμβολίζει την οικογένεια, την παρέα και το δέντρο της ζωής!! Ωραίο θέμα ε?! 


      Εγώ λοιπόν θα το χαρίσω με τη σειρά μου στα παρακάτω blogs των οποίων τα θέματα πιστεύω πως ταιριάζουν με το θέμα του βραβείου:


      Είπα να δώσω μόνο 4 όσες και οι εικόνες του... Φιλιά! 

      Print Friendly and PDFPrint Friendly

      Πολύχρωμο κοτόπουλο light

      Κοτόπουλο με χρωματιστές πιπεριές και σάλτσα μπαλσάμικου!


      ΥΛΙΚΑ (4 άτομα)
      2 μεγάλα στήθη κοτόπουλου
      3 κόκκινα μικρά κρεμμύδια
      1 πράσινη πιπεριά
      1 κόκκινη πιπεριά
      1 κίτρινη πιπεριά
      1 κ.σ σόγια σος
      2 κ.σ ξύδι μπαλσάμικο
      χυμός από 1 πορτοκάλι
      1 κ.σ ελαιόλαδο
      αλάτι, πιπέρι, σκόρδο σε σκόνη

      ΕΚΤΕΛΕΣΗ
      1. Κόβουμε τις πιπεριές σε μπαστουνάκια και το κρεμμύδι σε ροδέλες. 
      2. Μοιράζουμε οριζόντια τα στήθη του κοτόπουλου στη μέση ώστε να έχουμε 4 πιο λεπτά φιλετάκια. 
      3. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο.
      4. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το κρεμμύδι. 
      5. Πάνω από το κοτόπουλο βάζουμε τις πιπεριές και κλείνουμε το τηγάνι.
      6. Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά.
      7. Ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά για τη σάλτσα μας και τη ρίχνουμε πάνω στο κοτόπουλο.
      8. Αφήνουμε άλλα 2 λεπτά περίπου.
      9. Σερβίρουμε με ρύζι με αμύγδαλα και cranbberies


      235 θερμίδες / 9 υδατάνθρακες 

      Print Friendly and PDFPrint Friendly

      Το πρώτο μας βραβείο!!

      Ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ την φίλη Έλενα από το Ότι μας αρέσει για το πρώτο βραβείο που μου χάρισε!!


       Έμαθα λοιπόν ότι κάθε βραβείο έχει και κάποιους κανόνες, έτσι θα πρέπει να αναφέρω 7 πράγματα που το πιθανότερο δεν γνωρίζετε για εμένα και μετά να δώσω το βραβείο σε άλλους bloggers!

      Αυτές είναι λοιπόν οι 7 'μυστικές' μου πληροφορίες για 'μένα:

      1. Αγαπώ ότι ρούχο έχει ρίγες...Άγνωστο το γιατί!
      2. Αγαπημένος μου σταθμός στο ραδιόφωνο είναι το Love Radio.
      3. Έχω δει τουλάχιστον 5 φορές την επανάληψη των Δύο Ξένων στην τηλεόραση!!  
      4. Κατάγομαι από την Κύπρο αλλά έχω μετακομίσει εδώ και μισό χρόνο στη Γερμανία..
      5. Είμαι απόλυτα εξαρτημένη από τον υπολογιστή μου ενώ ότι θέλω να μάθω το ψάχνω απλά στο google! 
      6. Γράφω πολύ πιο γρήγορα στο πληκτρολόγιο σε greeklish παρά σε σωστά Ελληνικά.
      7. Δυσκολεύομαι να μιλώ για μένα.. γι' αυτό δεν ήξερα τι να σας γράψω σ' αυτά τα 7 σημεία!

        Και τώρα πάμε για απονομή!! Το βραβείο Versatile Blogger πάει λοιπόν από εμένα στις σελίδες που παρακολουθώ πολύ συχνά και που δεν έχουν πάρει ήδη αυτό το βραβείο:

        1. Άρωμα Δάφνης
        2. H Εύη μαγειρΕύη
        3. Μαγειρική με πάθος 
        4. Μυστήρια από τη σκοτεινή κουζίνα
        5. My Funky cook
        6. Pandespani
        7. Κοπιάστε...στην Κουζίνα μου


        Κάθε βραβείο δίνει χαρά καθώς είναι ωραίο να ξέρεις πως κάποιος σε διαβάζει, αναγνωρίζει τον κόπο και την προσπάθειά σου και σε ανταμείβει με ένα γλυκό βραβείο!! Πολλά φιλιά!

        Print Friendly and PDFPrint Friendly

        Αυγό σε κορνίζα!

        Τηγανιτό αυγό σε ψωμάκι!! Δώστε στο αυγό σας ότι σχήμα θέλετε.. Καρδούλα για πιο ρομαντικά πρωινά!


         ΥΛΙΚΑ (1 άτομο)
        1 φέτα ψωμί τοστ (ολικής)
        1 κ.γ βούτυρο
        1 μεγάλο αυγό
        αλάτι, πιπέρι

         

        ΕΚΤΕΛΕΣΗ
        1. Με ένα κουπ πατ κόβουμε ακριβώς στη μέση του ψωμιού μια καρδιά, ή ότι άλλο σχήμα θέλουμε. Αν δεν έχετε κουπ πατ κόψετε απλά στο περίπου με ένα μυτερό μαχαίρι.
        2. Σε μέτρια φωτιά λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι.
        3. Βάζουμε στο τηγάνι μας το ψωμί (και το μικρό κομματάκι καρδιάς που αφαιρέσαμε). 
        4. Σε μια κούπα σπάμε προσεκτικά το αυγό και στη συνέχεια το ρίχνουμε στην τρυπούλα του ψωμιού.
        5. Σκεπάζουμε το τηγάνι ώστε να ψηθεί ευκολότερα το αυγό.
        6. Αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε για μισό λεπτό σκεπασμένο.
        7. Γυρίζουμε τα ψωμάκια προσεκτικά από την άλλη πλευρά και αφήνουμε για άλλα 30 δευτερόλεπτα.
        8. Σερβίρουμε σε ένα πιάτο και ξαναπροσθέτουμε αν θέλουμε αλάτι και πιπέρι!                    
                                                                            
                                       
        180 θερμίδες, 11 υδατάνθρακες

        Δείτε τη συνταγή και σε βίντεο πατώντας το play: 

        Print Friendly and PDFPrint Friendly
        Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...