Share it!

Σαλάτα με πράσινα φασολάκια και ντοματίνια

Μια πολύ ελαφριά σαλάτα με φασολάκια, ντοματίνια και μοτσαρέλα!


ΥΛΙΚΑ (6 άτομα)
500 γρ. πράσινα φασολάκια, καθαρισμένα
λίγο αλάτι για το νερό
500 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
1  φλ. μπαλίτσες μοτσαρέλα με λίγα λιπαρά
4 κ.σ ελαιόλαδο
8-10 φύλλα βασιλικό ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε αλατισμένο νερό.
  2.  Όταν το νερό βράζει ρίχνουμε τα φασολάκια, κλείνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε για 4 λεπτά. 
  3. Τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε αμέσως με κρύο νερό. 
  4. Ανακατεύουμε τα φασολάκια με τις ντομάτες σε μια σαλατιέρα.
  5. Προσθέτουμε τη μοτσαρέλα, το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. 
  6. Ρίχνουμε πάνω τον ψιλοκομμένο βασιλικό και σερβίρουμε! 


~ 178 θερμίδες , 6 υδατάνθρακες 

Print Friendly and PDFPrint Friendly

Κόκκινη μακαρονάδα με τόνο και κάππαρη

Τη συνταγή αυτή την φτιάχνω πλέον σίγουρα μια φορά τη βδομάδα. Είναι απίστευτα εύκολη και γρήγορη αλλά και πολύ νόστιμη! Επιπλέον είναι ιδανική για νηστείες.
Δοκιμάστε την! 


ΥΛΙΚΑ (2 άτομα)
120 γρ. μακαρόνια βίδες ή φιογκάκια
1 μικρός τόνο σε νερό (περίπου 80 γρ.)
1 κ.σ κάππαρη
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.σ ελαιόλαδο
1 κ.σ ξύδι μπαλσάμικο (προαιρετικά)
2 κ.σ ντοματοπολτός
αλάτι, σκόρδο σε σκόνη, μαύρο πιπέρι
0,5 κύβος ζωμός λαχανικών
νιφάδες τσίλι (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Ζεσταίνουμε νερό σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε τον κύβο και το αφήνουμε να βράσει.
  2. Προσθέτουμε τα μακαρόνια στο νερό και τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
  3. Όσο ετοιμάζουμε τα μακαρόνια τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε ένα βαθύ τηγάνι και προσθέτουμε αν θέλουμε τις νιφάδες τσίλι.
  4. Ρίχνουμε τον τόνο στο τηγάνι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε την κάππαρη, τον ντοματοπολτό, λίγο σκόρδο και αλάτι.
  5. Δοκιμάζουμε τη σάλτσα μας και αν θέλουμε προσθέτουμε το ξύδι για πιο έντονη γεύση.
  6. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει και ρίχνουμε λίγες κουταλιές νερό από τα μακαρόνια.
  7.  Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για περίπου 7 λεπτά τη σάλτσα  να σιγοβράσει. 
  8. Όταν τα μακαρόνια είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα. 
  9. Ανακατεύουμε προσεκτικά με μια κουτάλα και προσθέτουμε λίγο τριμμένο μαύρο πιπέρι.


~ 350 θερμίδες ανά μερίδα

Print Friendly and PDFPrint Friendly

Καραμελωμένα χοιρινά σουβλάκια

Σουβλάκια χοιρινού με γλυκόξινη πικάντικη σάλτσα! 


ΥΛΙΚΑ (4 άτομα)
1/2  κιλό χοιρινό φιλέτο
2 κ.σ oystersauce
2 κ.σ σόγια σος
1 κ.γ λιωμένο σκόρδο
1 κ.γ ζάχαρη
1 κ.γ σάλτσα τσίλι ή κέτσαπ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Αφαιρούμε το λίπος από το χοιρινό και το κόβουμε σε μακρόστενες λωρίδες. Χτυπούμε τις λωρίδες ώστε να γίνουν πολύ λεπτές.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα και ρίχνουμε μέσα το χοιρινό.
  3. Το αφήνουμε για τουλάχιστο 10 λεπτά να μαριναριστεί.
  4. Ζεσταίνουμε τη γκριλιέρα ή προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250 βαθμούς.
  5. Περνάμε κάθε λωρίδα χοιρινού σε ξυλάκια.
  6. Ψήνουμε για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά, αλείφοντας συχνά το κρέας με τη σάλτσα.
  7. Σερβίρεται υπέροχα με πουρέ κουνουπίδι.
  8. Μπορείτε να φτιάξετε διπλάσια ποσότητα σάλτσας και το υπόλοιπο να το σερβίρετε σαν συνοδευτική σαλτσούλα σε ένα μικρό μπολ.


331 θερμίδες, 3 υδατάνθρακες

Print Friendly and PDFPrint Friendly

Σαλάτα με κοτόπουλο, μπέικον και αβοκάντο


Από τις αγαπημένες μου σαλατούλες! Μπορείτε να προσθέσετε και καλαμπόκι, μανιτάρια ή ότι άλλο θέλετε. 


ΥΛΙΚΑ (4 άτομα)
4 φλυτζάνια μαρούλι κομμένο
1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
4 φέτες μπέικον
1/2 αβοκάντο κομμένο σε κύβους
2 μικρά στήθη κοτόπουλο
μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
1 κ.σ ελαιόλαδο

για το dressing:
3 κ.σ γιαούρτι
1 κ.σ μαγιονέζα
1 κ.σ λεμόνι
αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Κόβουμε το κοτόπουλο σε λωρίδες, ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά και περνάμε τις λωρίδες σε 4 ξυλάκια για σουβλάκι. 
  2. Ψ'ήνουμε το κοτόπουλο στη σχάρα και το αφήνουμε σε ένα πιάτο σκεπασμένο να κρυώσει λίγο. 
  3. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε χωρίς λάδι το μπέικον και το αφήνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί να κρυώσει.
  4. Χτυπάμε καλά τα υλικά για το dressing.
  5. Κόβουμε το μαρούλι, το κρεμμύδι και το αβοκάντο, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το dressing.
  6. Μοιράζουμε τη σαλάτα σε 4 πιάτα σε κάθε ένα βάζουμε ένα ξυλάκι κοτόπουλο και μια φετούλα μπέικον. 

~ 236 θερμίδες / 4 υδατάνθρακες

Print Friendly and PDFPrint Friendly

Σολωμός με κρούστα πιπεριού

Σολωμός με πιπεράτη κρούστα! Σερβίρετέ το με πικάντικες πατατούλες και ..καλή όρεξη!


ΥΛΙΚΑ (4 άτομα)
4 φιλέτα σολωμού (150γρ. το καθένα)
2 κ.γ κόκκοι διάφορων πιπεριών αλεσμένοι
1 κ.γ γλυκιά πάπρικα
χυμός από 2 λάιμ ή 1 λεμόνι
1 κ.σ ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Προθερμαίνουμε τη σχάρα μας ή το φούρνο στους 200 βαθμούς. 
  2. Ανακατεύουμε τους σπασμένους κόκκους από το πιπέρι με την πάπρικα, το χυμό λεμονιού και λίγο αλάτι. 
  3. Αλείφουμε κάθε φιλέτο σολωμού με ελαιόλαδο και τα περνάμε από το μείγμα των πιπεριών.
  4. Ψήνουμε στη σχάρα ή στο φούρνο για 10-15 λεπτά.
  5. Μόλις ψηθούν τα φιλέτα τα αφήνουμε για 3-4 λεπτάκια σε ένα πιάτο σκεπασμένο με πετσέτα και στη συνέχεια σερβίρουμε. 



253 θερμίδες / 1,5 υδατάνθρακες 

Print Friendly and PDFPrint Friendly
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...