RSS

Σολωμός με γαρίδες και σάλτσα

Απίστευτα νόστιμο φαγητό! Γίνεται τόσο εύκολα που θα σας ξαφνιάσει το πόσο γευστικό βγαίνει.


ΥΛΙΚΑ (2 άτομα)
2 φιλέτα σολωμό (περίπου 120 γρ. το καθένα)
1/2 φλ. γαρίδες μικρές
1/4 φλ. χυμός πορτοκαλιού
1/4 φλ. κρασί
1 κ.γ μουστάρδα
4 κ.σ κρέμα γάλακτος light
1 κ.σ βούτυρο
αλάτι, πιπέρι, κάρυ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. 
  2. Κόβουμε 2 κομμάτια λαδόκολλα στα οποία θα κλείσουμε μέσα τα φιλέτα του σολωμού. 
  3. Απλώνουμε τα 2 κομμάτια λαδόκολλας πάνω σε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο το οποίο έχουμε τοποθετήσει σε ένα ταψί.
  4. Σε κάθε λαδόκολλα τοποθετούμε ένα φιλέτο σολωμού, πάνω από κάθε φιλέτο ρίχνουμε κρασί και χυμό πορτοκαλιού, αλατοπιπερώνουμε και πάνω βάζουμε τις γαριδούλες μας.
  5. Κλείνουμε τις λαδόκολλες σε πουγκάκια και τις κλείνουμε και τις 2 μαζί με το αλουμινόχαρτο. 
  6. Στο ταψί βάζουμε από το πλάι λίγο νεράκι προσεχτικά ώστε να μην μπει νερό μέσα στο αλουμινόχαρτο. 
  7. Ψήνουμε για περίπου μία ώρα στους 200 βαθμούς. 
  8. Όταν το φαγητό μας είναι έτοιμο το βγάζουμε από το φούρνο και ανοίγουμε τα πουγκάκια μας χωρίς όμως να τους χαλάσουμε το σχήμα. 
  9. Σε ένα τηγανάκι λιώνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε τη μουστάρδα, την κρέμα και 3-4 κουταλιές από του ζουμάκι που έβγαλαν τα ψαρικά στη λαδόκολλα και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
  10. Ρίχνουμε αλάτι πιπέρι και κάρυ δοκιμάζοντας τη γεύση. 
  11. Τοποθετούμε σε κάθε πιάτο ένα πουγκάκι, πάνω ρίχνουμε λίγη σάλτσα και σερβίρουμε με βρασμένα μπρόκολα και ρύζι. 


 ~ 253 θερμίδες , 6.5 υδατάνθρακες

Print Friendly and PDFPrint Friendly

Η πιο light καρμπονάρα

Δεν ξέρω αν λέγεται καρμπονάρα είναι πάντως πραγματικά πολύ νόστιμη μακαρονάδα! Δοκιμάστε την!


ΥΛΙΚΑ (4 άτομα)
250 γρ. σπαγγέτι (καλύτερα ολικής άλεσης)
1/2 ποτήρι γάλα με λίγα λιπαρά
3 κ.σ τριμμένο τυρί light
6 φέτες γαλοπούλα κομμένες σε κυβάκια
1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
4 μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1/2 αυγό
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 κ.σ ψιλοκομμένος μαϊντανός
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
τριμμένο μαύρο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και τα αφήνουμε να στραγγίξουν. 
  2. Χτυπάμε το γάλα με το τυρί, τον μαϊντανό και το πιπέρι και τα αφήνουμε στην άκρη.
  3. Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι τσιγαρίζουμε τη γαλοπούλα, τα κρεμμυδάκια, τα μανιτάρια και το σκόρδο (χωρίς λάδι).
  4. Αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά προσθέτοντας αν χρειάζεται 2-3 κ.σ νερό από τα μακαρόνια που βράζουν. 
  5. Σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό με το κρασί.
  6. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το μείγμα με το γάλα.
  7. Ανακατεύουμε συνεχώς και προσθέτουμε τα μακαρόνια. 
  8. Ρίχνω το αυγό με το κρασί στα μακαρόνια και ανακατεύω καλά. 
  9. Σερβίρουμε αμέσως. 


~ 368 θερμίδες ανά μερίδα

Print Friendly and PDFPrint Friendly

Γιουβέτσι με κοτόπουλο και φέτα

Ένα πεντανόστιμο και χορταστικό πιάτο! 


ΥΛΙΚΑ (6 άτομα)
6 κομμάτια κοτόπουλο (στήθος ή/και μπούτι, ότι προτιμάτε)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουτί κονκασέ ή 2 μεγάλες ντομάτες τριμμένες
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
2 κ.σ ελαιόλαδο
1,5 φλ. κριθαράκι
3,5 φλ. βραστό νερό
αλάτι, πιπέρι, κανέλα, κύμινο, σκόρδο σε σκόνη
2 κ.σ τριμμένη φέτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  2. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά από κάθε πλευρά. 
  3. Βγάζουμε από το τηγάνι το κοτόπουλο και ρίχνουμε το κρεμμύδι. 
  4. Το αφήνουμε να μαλακώσει προσέχοντας μην μαυρίσει και προσθέτουμε το κριθαράκι.
  5. Σβήνουμε με το κρασί και τα αφήνουμε για 1 λεπτάκι μέχρι να απορροφηθεί.
  6. Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και τα μπαχαρικά μας σε ποσότητες που προτιμάμε. 
  7. Ρίχνουμε το νερό και αφήνουμε για 2 λεπτά να βράσει. 
  8. Σε ένα ταψί ή γάστρα τοποθετούμε αραιά τα κομμάτια κοτόπουλου και ρίχνουμε ενδιάμεσα το κριθαράκι με τη σάλτσα. 
  9. Από πάνω ρίχνουμε τη φέτα, σκεπάζουμε το ταψί και το βάζουμε στο φούρνο.
  10. Αφήνουμε για μισή ώρα περίπου και στη συνέχεια σβήνουμε το φούρνο και το αφήνουμε μέσα μέχρι να σερβίρουμε.


~ 310 θερμίδες ανά μερίδα

Print Friendly and PDFPrint Friendly

Μπριζόλες με γλυκιά σάλτσα μουστάρδας

Ο συνδυασμός χοιρινού με γλυκιές σάλτσες είναι το καλύτερό μου! Το κρέας καραμελώνει και γίνεται πολύ μαλακό.


ΥΛΙΚΑ (4 άτομα)
4 χοιρινές μπριζόλες χωρίς λίπος
1 κ.γ ελαιόλαδο
1 κ.σ σάλτσα σόγιας
1 κ.γ μουστάρδα
1 κ.σ μαρμελάδα χρυσόμηλο (βερύκοκκο) ή πορτοκάλι
 1/4 φλ. κρύο νερό
1 κ.γ καλαμποκάλευρο
0,5 κ.γ τριμμένο τζίντζερ
σκόρδο σε σκόνη, μαύρο πιπέρι
1 κ.γ σάλτσα τσίλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τοποθετούμε μέσα τις μπριζόλες. 
  2. Ψήνουμε για 3-5 λεπτά από κάθε πλευρά.
  3. Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη σάλτσα. 
  4. Ρίχνουμε τη σάλτσα στις μπριζόλες, κλείνουμε το τηγάνι και αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να απορροφήσουν τη σάλτσα και να πάρουν ένα σκούρο χρώμα. 
  5. Σερβίρουμε με ρύζι ή πουρέ. 



~ 261 θερμίδες / 6,5 υδατάνθρακες 

    Print Friendly and PDFPrint Friendly

    Σούπα, αποτοξινωτική και λιποδιαλυτική

    κ. Ηλίας Σταφυλάς, EXLUSIVE CHEF «Le Monde Groupe» προτείνει μια υπέροχη σούπα, αποτοξινωτική και λιποδιαλυτική για τις κρύες μέρες του χειμώνα.
    Ότι πρέπει μετά το φαγοπότι των γιορτών! 
    Υλικά
    • 2 μεγάλα καρότα
    • 4 μέτριες πιπεριές
    • Μισό κιλό σέλινο
    • 5 ντομάτες
    • 1 λάχανο
    • 6 φρέσκα κρεμμύδια

    Εκτέλεση
    1. Κόβουμε σε κομμάτια όλα τα υλικά σε κατσαρόλα, τα καλύπτουμε με νερό και τα βράζουμε για μισή ώρα. 
    2. Ένα μέρος της σούπας το περνάμε στο μπλέντερ και το ρίχνουμε στο υπόλοιπο να δέσει. 
    3. Στο πιάτο μας προσθέτουμε ένα κουτάλι της σούπας λάδι, λίγο πιπέρι και πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό. 
    4. Μπορούμε να τρώμε τη σούπα  μεσημέρι- βράδυ μέχρι και για 7 μέρες. 


    Πηγή: http://designmagazine.gr

    Print Friendly and PDFPrint Friendly