RSS

Μπριζόλες με γλυκιά σάλτσα μουστάρδας

Ο συνδυασμός χοιρινού με γλυκιές σάλτσες είναι το καλύτερό μου! Το κρέας καραμελώνει και γίνεται πολύ μαλακό.


ΥΛΙΚΑ (4 άτομα)
4 χοιρινές μπριζόλες χωρίς λίπος
1 κ.γ ελαιόλαδο
1 κ.σ σάλτσα σόγιας
1 κ.γ μουστάρδα
1 κ.σ μαρμελάδα χρυσόμηλο (βερύκοκκο) ή πορτοκάλι
 1/4 φλ. κρύο νερό
1 κ.γ καλαμποκάλευρο
0,5 κ.γ τριμμένο τζίντζερ
σκόρδο σε σκόνη, μαύρο πιπέρι
1 κ.γ σάλτσα τσίλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τοποθετούμε μέσα τις μπριζόλες. 
  2. Ψήνουμε για 3-5 λεπτά από κάθε πλευρά.
  3. Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη σάλτσα. 
  4. Ρίχνουμε τη σάλτσα στις μπριζόλες, κλείνουμε το τηγάνι και αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να απορροφήσουν τη σάλτσα και να πάρουν ένα σκούρο χρώμα. 
  5. Σερβίρουμε με ρύζι ή πουρέ. 



~ 261 θερμίδες / 6,5 υδατάνθρακες 

    Print Friendly and PDFPrint Friendly

    4 σχόλια:

    Ερμιόνη είπε...

    Καλή χρονιά Ελένη μου με υγεία και χαρά!
    Εύχομαι ότι καλύτερο μέσα από την καρδιά μου!

    Το φαγάκι σου θεσπέσιο, πολύ του γούστου μου!
    Φιλιά πολλά!

    loulou είπε...

    και εμένα μ'αρεσει πολύ ο συνδυασμός χοιρινού-γλυκό. Μιά ερώτηση... τί είναι το χρυσόμηλο?

    Eleni είπε...

    Χρυσόμηλο είναι το βερύκοκκο! Καλή χρονιά, φιλιά πολλά!!

    manousina είπε...

    Καλή χρονιά!!!