RSS

Σολωμός με γαρίδες και σάλτσα

Απίστευτα νόστιμο φαγητό! Γίνεται τόσο εύκολα που θα σας ξαφνιάσει το πόσο γευστικό βγαίνει.


ΥΛΙΚΑ (2 άτομα)
2 φιλέτα σολωμό (περίπου 120 γρ. το καθένα)
1/2 φλ. γαρίδες μικρές
1/4 φλ. χυμός πορτοκαλιού
1/4 φλ. κρασί
1 κ.γ μουστάρδα
4 κ.σ κρέμα γάλακτος light
1 κ.σ βούτυρο
αλάτι, πιπέρι, κάρυ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. 
  2. Κόβουμε 2 κομμάτια λαδόκολλα στα οποία θα κλείσουμε μέσα τα φιλέτα του σολωμού. 
  3. Απλώνουμε τα 2 κομμάτια λαδόκολλας πάνω σε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο το οποίο έχουμε τοποθετήσει σε ένα ταψί.
  4. Σε κάθε λαδόκολλα τοποθετούμε ένα φιλέτο σολωμού, πάνω από κάθε φιλέτο ρίχνουμε κρασί και χυμό πορτοκαλιού, αλατοπιπερώνουμε και πάνω βάζουμε τις γαριδούλες μας.
  5. Κλείνουμε τις λαδόκολλες σε πουγκάκια και τις κλείνουμε και τις 2 μαζί με το αλουμινόχαρτο. 
  6. Στο ταψί βάζουμε από το πλάι λίγο νεράκι προσεχτικά ώστε να μην μπει νερό μέσα στο αλουμινόχαρτο. 
  7. Ψήνουμε για περίπου μία ώρα στους 200 βαθμούς. 
  8. Όταν το φαγητό μας είναι έτοιμο το βγάζουμε από το φούρνο και ανοίγουμε τα πουγκάκια μας χωρίς όμως να τους χαλάσουμε το σχήμα. 
  9. Σε ένα τηγανάκι λιώνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε τη μουστάρδα, την κρέμα και 3-4 κουταλιές από του ζουμάκι που έβγαλαν τα ψαρικά στη λαδόκολλα και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
  10. Ρίχνουμε αλάτι πιπέρι και κάρυ δοκιμάζοντας τη γεύση. 
  11. Τοποθετούμε σε κάθε πιάτο ένα πουγκάκι, πάνω ρίχνουμε λίγη σάλτσα και σερβίρουμε με βρασμένα μπρόκολα και ρύζι. 


 ~ 253 θερμίδες , 6.5 υδατάνθρακες

Print Friendly and PDFPrint Friendly

4 σχόλια:

malgeo είπε...

Πολύ καλό κ φαινεται κ μυρωδατο...

loulou είπε...

Φαίνεται όντως πολύ καλό! και ανάλαφρο!

sundayspoon είπε...

Εξαιρετική ιδέα! Θα δοκιμαστεί σίγουρα!

peps είπε...

Αγαπημένος συνδυασμός!!!
Και μου αρέσει το ψήσιμο στη λαδόκολλα!!!!