RSS

Φιλέτο με κόκκινη σάλτσα δαμάσκηνου

Μοσχαρίσιο φιλέτο με κατακόκκινη σάλτσα!
Σερβίρουμε με μπόλικη αγάπη και.. Happy Valentine's day!!


ΥΛΙΚΑ (2 άτομα)
2 φιλέτα μοσχαρίσια (ή κοτόπουλο ή γαλοπούλα)
1 κ.γ μείγμα μπαχαρικών για κρέας
1 κ.γ ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα:
3 ώριμα δαμάσκηνα
1/4 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.γ σόγια σος
1/4 κ.γ τζίντζερ τριμμένο
1 κ.σ μαύρη ζάχαρη
1 κ.γ ξύδι μπαλσάμικο
3-4 κ.σ κόκκινο κρασί
1/2 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
1 κ.γ ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Μοιράζουμε τα δαμάσκηνα στα δύο και αφαιρούμε το κουκούτσι. 
  2. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κ.γ ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. 
  3. Ρίχνουμε το σκόρδο και τα δαμάσκηνα, αφήνουμε για 1 λεπτό και στη συνέχεια προσθέτουμε το κρασί, το ξύδι και τη ζάχαρη. 
  4. Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε το τηγανάκι και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά. 
  5. Λιώνουμε τη σάλτσα στο μπλέντερ και στη συνέχεια προσθέτουμε τη σόγια σος και το τζίντζερ. 
  6. Δοκιμάζουμε και ανάλογα προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. 
  7. Αλείφουμε τα φιλέτα με το μείγμα μπαχαρικών.
  8. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ψήνουμε τα φιλέτα ανάλογα με το πόσο ψημένα τα προτιμάμε. 
  9. Σερβίρουμε με 1-2 κ.σ ζεστή σάλτσα πάνω σε κάθε φιλέτο και την υπόλοιπη σάλτσα σαν συνοδευτικό. 
  10. Μπορείτε να φτιάξετε τη σάλτσα από την προηγούμενη μέρα, να την κρατήσετε στο ψυγείο και να τη ζεστάνετε πριν το σερβίρισμα. 



~ 340 θερμίδες ανά μερίδα

Print Friendly and PDFPrint Friendly

3 σχόλια:

loulou είπε...

μμμμμμ!Πολύ ωραία η κόκκινη σαλτσούλα! θα είναι και γλυκιά οτι πρέπει για το φιλέτο!

Ερμιόνη είπε...

Καλημέρα Ελένη!
Πολύ ωραία πρόταση! Αυτή η σάλτσα φαίνεται πολύ δελεαστική με υλικά που μου αρέσουν και σίγουρα θα απογειώνει το πιάτο!
Φιλιά!

peps είπε...

υπέροχη σάλτσα!!!
τη κρατάω!!!