RSS

Light βινεκρέτ για τις σαλάτες μας!

Η πιο διαιτητική συνταγή για βινεγκρέτ που θα νοστιμίσει τις σαλάτες μας χωρίς να μας επιβαρύνει με λιπαρά και θερμίδες!
Εγώ την φτιάχνω στην αρχή της βδομάδας και την κρατάω στο ψυγείο ώστε να έχω έτοιμη σος για τις σαλάτες της βδομάδας.


ΥΛΙΚΑ (6+ μερίδες)
2 κ.γ λιωμένο σκόρδο (ή και λιγότερο)
1 κ.σ μουστάρδα Ντιζόν
1/2 φλιτζάνι ξύδι μπαλσάμικο
1/4 φλ. νερό
1 κ.σ ζάχαρη (ή μέλι)
1 κ.σ ελαιόλαδο
Αλάτι,  πιπέρι

ΕΚΤΈΛΕΣΗ

  1. Χτυπάμε καλά με ένα σύρμα ή στο μπλέντερ το σκόρδο με τη μουστάρδα. 
  2. Ανακατεύουμε το ξύδι με το ζεστό νερό και τη ζάχαρη.
  3. Αργά αργά και ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτουμε το ελαιόλαδο. 
  4. Όταν το μείγμα ομογενοποιηθεί αλατοπιπερώνουμε.
  5. Κλείνουμε τη σος μας σε ένα βαζάκι και την κρατάμε στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.
  6. Μπορείτε να προσθέσετε ότι μυρωδικά προτιμάτε!  


~ 40 θερμίδες ανά μερίδα

Print Friendly and PDFPrint Friendly