Share it!

Light βινεκρέτ για τις σαλάτες μας!

Η πιο διαιτητική συνταγή για βινεγκρέτ που θα νοστιμίσει τις σαλάτες μας χωρίς να μας επιβαρύνει με λιπαρά και θερμίδες!
Εγώ την φτιάχνω στην αρχή της βδομάδας και την κρατάω στο ψυγείο ώστε να έχω έτοιμη σος για τις σαλάτες της βδομάδας.


ΥΛΙΚΑ (6+ μερίδες)
2 κ.γ λιωμένο σκόρδο (ή και λιγότερο)
1 κ.σ μουστάρδα Ντιζόν
1/2 φλιτζάνι ξύδι μπαλσάμικο
1/4 φλ. νερό
1 κ.σ ζάχαρη (ή μέλι)
1 κ.σ ελαιόλαδο
Αλάτι,  πιπέρι

ΕΚΤΈΛΕΣΗ

  1. Χτυπάμε καλά με ένα σύρμα ή στο μπλέντερ το σκόρδο με τη μουστάρδα. 
  2. Ανακατεύουμε το ξύδι με το ζεστό νερό και τη ζάχαρη.
  3. Αργά αργά και ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτουμε το ελαιόλαδο. 
  4. Όταν το μείγμα ομογενοποιηθεί αλατοπιπερώνουμε.
  5. Κλείνουμε τη σος μας σε ένα βαζάκι και την κρατάμε στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.
  6. Μπορείτε να προσθέσετε ότι μυρωδικά προτιμάτε!  


~ 40 θερμίδες ανά μερίδα

Print Friendly and PDFPrint Friendly

Φιογκάκια με σολομό, γαρίδες και ανανά

Μια πικάντικη μακαρονάδα με θαλασσινά.. Έχει άρωμα καλοκαιρινό αλλά παράλληλα είναι καυτή και ταιριάζει πολύ σε ένα χειμωνιάτικο βράδυ! Είμαι σίγουρη πως θα είναι από τις πιο νόστιμες μακαρονάδες που έχετε δοκιμάσει!


ΥΛΙΚΑ (4 άτομα)
2,5 φλ. μακαρόνια φιογκάκια ή πέννες
120 γρ. φιλέτο σολομού
6 γαρίδες μεγάλες καθαρισμένες ή 1/4 φλ. μικρές γαριδούλες
3 φέτες ανανά
1/4 ποτηριού λευκό κρασί
2 κ.σ ντοματοπολτό
2 κ.σ χυμός ανανά
4-5 μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1 καυτερή πιπεριά τσίλι
αλάτι, μαύρο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Βράζουμε τα μακαρόνια μας σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. 
  2. Παράλληλα τσιγαρίζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το σολομό και τις γαρίδες.
  3. Ρίχνουμε στο τηγάνι και τα μανιτάρια και σβήνουμε με το κρασί. 
  4. Χαηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το τηγάνι και τα αφήνουμε για 5 λεπτά. 
  5. Προσθέτουμε το ντοματοπολτό, τον χυμό ανανά, την καυτερή πιπεριά και αλατοπιπερώνουμε.
  6. Αφήνουμε για άλλα 4 λεπτάκια και μετά προσθέτουμε τον ανανά κομμένο σε κυβάκια. 
  7. Μόλις είναι έτοιμα τα μακαρόνια τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα. 
  8. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως. 


~ 387 θερμίδες ανά μερίδα

Print Friendly and PDFPrint Friendly
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...