RSS

Ζεστή πατατοσαλάτα με καραμελωμένα κρεμμύδια

Πατατοσαλάτα με κόκκινα καραμελωμένα κρεμμύδια και αγγουράκι τουρσί! Κρατάμε τις θερμίδες χαμηλά αφού αποφεύγουμε την προσθήκη περιττής ποσότητας λαδιού, χωρίς όμως να στερούμαστε γεύσης. Δοκιμάστε την!

ΥΛΙΚΑ (6 άτομα)
1 κιλό μικρές πατατούλες (baby potatoes)
2 κ.σ ελαιόλαδο
1 κ.γ βούτυρο
4 αγγουράκια τουρσί κομμένο σε φετούλες
1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι
1 κ.σ ζάχαρη
1-2 κ.σ ξύδι μπαλσάμικο
1 κ.γ μουστάρδα
1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
1/2 κ.γ χοντρό αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις βράζουμε ολόκληρες σε αλατισμένο νερό.
  2. Μόλις ξεκινήσουν να μαλακώνουν τις σουρώνουμε κάτω από κρύο νερό και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
  3. Τις κόβουμε στα 4 χωρίς να τις ξεφλουδίζουμε.
  4. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε τα κρεμμύδια χωρίς λάδι.
  5. Μόλις ξεκινήσουν να μαλακώνουν ρίχνουμε τη ζάχαρη και το βούτυρο.
  6. Μόλις ξεκινήσουν να καραμελώνουν ρίχνουμε 3-4 κ.σ ζεστό νερό, το αφήνουμε να εξατμιστεί και επαναλαμβάνουμε για άλλες 2 φορές.
  7. Βγάζουμε από το τηγάνι τα κρεμμύδια και ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
  8. Ρίχνουμε τις πατάτες στο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και τις αφήνουμε να πάρουν χρώμα από κάθε πλευρά χωρίς να τις ανακατεύουμε συχνά. 
  9. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το μπαλσάμικο, το αγγουράκι τουρσί, σβήνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε για 1 λεπτάκι να κρυώσουν.
  10. Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε. Ταιριάζει πολύ με κρέας αλλά και ψάρι.

~ 180 θερμίδες ανά μερίδα 


Print Friendly and PDFPrint Friendly