RSS

Αφράτα τυροπιτάκια light

Αφράτα τυροπιτάκια που γίνονται εύκολα, γρήγορα και δεν ξεφεύγουν σε θερμίδες! Είναι μια πολύ καλή λύση για πρωινό ή απογευματινό σνακ.



ΥΛΙΚΑ (για 40 τυροπιτάκια)
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κεσεδάκι γιαούρτι (γρ.) ή 1 φλ. γαλα
1 κεσεδάκι ελαιόλαδο (ή σπορέλαιο αν θέλετε πιο απαλή γεύση)
400 γρ. φέτα light (ή 300 γρ. φέτα και 100γρ. κασέρι)
1 αυγό
λίγο μαύρο πιπέρι
ελάχιστη ζάχαρη και αλάτι

Μπορείτε να προσθέσετε μερικές φέτες ζαμπόν, λουκανικάκια, βρασμένο κοτόπουλο, χρωματιστές πιπεριές ή ότι άλλο θέλετε!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λάδι, το γιαούρτι και το αλεύρι μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη.
  2. Ρίχνουμε τη φέτα τρίβοντάς την με τα δάχτυλά μας. 
  3. Προσθέτουμε αν θέλουμε ελάχιστο πιπέρι.
  4. Πλάθουμε ομοιόμορφα μικρά μπαλάκια με τη ζύμη μας και τα πατάμε λίγο από πάνω με ένα κουτάλι.
  5. Αλείφουμε σε αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα. 
~ 100 θερμίδες το κάθε τυροπιτάκι

Print Friendly and PDFPrint Friendly

Χρυσό κοτόπουλο

Κοτόπουλο με τούμερικ, πεντανόστιμο, πολύ εύκολο να το φτιάξετε και φυσικά με λίγες θερμίδες. Η τέλια συνταγή για δίαιτα. Μπορείτε να το συνοδέψετε με ρύζι με λαχανικά, βραστά λαχανικά και αν περισσέψει να το προσθέσετε την επόμενη μέρα στη σαλάτα σας. 

Ο κουρκουμάς που δίνει το χρυσό χρώμα στο κοτόπουλο έχει πολλές θεραπευτικές ιδιότητες. Θεωρείται το πιο αποτελεσματικό συμπλήρωμα διατροφής στον κόσμο. Πολλές μελέτες αποδεικνύουν τα σημαντικά του οφέλη για το σώμα και το μυαλό του ανθρώπου. 


ΥΛΙΚΑ (2 άτομα)
350 γρ. Κοτόπουλο φιλέτο (εγώ προτιμώ φιλέτο από μπούτι)

Για τη μαρινάδα: 
2 κ.σ μέλι
1,5 κ.σ μουστάρδα
1 κ.γ ελαιόλαδο
1 κ.γ τούμερικ (κουρκουμάς)
μισή σκελίδα σκόρδο λιωμένο
αλάτι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Σε ένα μπολ ή ένα βαθύ πιάτο ανακατέψτε πολύ καλά τα υλικά της μαρινάδας.
2. Προσθέστε το κοτόπουλο και ανακατέψτε ώστε να πάει παντού η μαρινάδα.
3. Αν έχετε χρόνο άστε το στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστο.
4. Ζεστάνετε τη σχάρα σας ή αν δεν έχετε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ψήστε το κοτόπουλο για περίπου 5 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρει ωραίο χρυσό χρώμα.
5. Κόψτε ένα φιλέτο για να δείτε αν έχει ψηθεί ως το κέντρο και όταν είναι έτοιμο σερβίρετε.


~ 308 θερμίδες | μερίδα

Print Friendly and PDFPrint Friendly