RSS

Light dressing για σαλάτα του καίσαρα

Λατρεύω μια νόστιμη σαλάτα του καίσαρα αλλά δεν θέλω τις πάρα πολλές θερμίδες που κρύβονται στα συσκευασμένα ντρέσινγκς. Δοκιμάστε να φτιάξετε το δικό σας ceasar salad dressing, πολύ πιο υγιεινό και φυσικά με καλύτερη γεύση. 
Αντικατέστησα τα αυγά και τη μαγιονέζα με στραγγιστό γιαούρτι. Πιστέψτε με δεν θα χάσει καθόλου σε γεύση η σαλάτα σας! Θα χρειαστείτε 5 μόνο λεπτά να φτιάξετε τη σος και μπορείτε να την κρατήσετε στο ψυγείο για 2-3 μέρες. 





ΥΛΙΚΑ (για μισό φλιντζάνι dressing-5 άτομα)
1/3 φλ. στραγγιστό γιαούρτι 2%
1 κ.σ μαγιονέζα light
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 κ.σ φρεσκοστιμένο λεμόνι
2 κ.σ ελαιόλαδο
2 κ.σ τριμμένη παρμεζάνα
0,5 κ.γ μουστάρδα dijon
1 κ.γ Worcestershire sauce
1 κ.σ γάλα 
αλάτι, πιπέρι προαιρετικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια ρευστή, απαλή σάλτσα.
2. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε ανάλογα λεμόνι, αλάτι, πιπέρι κλπ.
3. Σερβίρουμε πάνω από την κλασική σαλάτα καίσαρα, ή μια απλή μαρουλοσαλάτα ή σαν ντιπ με σκορδόψωμο.


~ 100 θερμίδες ανά άτομο (511 θερμίδες σύνολο)

Print Friendly and PDFPrint Friendly