RSS

Σολομός με πορτοκάλι και σουσάμι σε στρώμα λαχανικών



ΥΛΙΚΑ (4 ατομα)

4 φιλέτα σολομό
2 κ.σ σόγια σος
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
2 κ.γ λιωμένο τζίντζερ
ελάχιστο ταμπάσκο
χυμό και ξύσμα από ένα μεγάλο πορτοκάλι
2 κ.σ σησαμέλαιο
2 κ.σ σουσάμι

για το στρωματάκι λαχανικών:
1 φλ. μπουυκετάκια μπροκολο
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
10 baby καροτάκια ψιλοκομμένα
1 κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  2. Απλώνουμε σε ένα ταψί μια λαδόκολλα, τοποθετούμε πάνω τα φιλέτα του σολομού και αλατοπιπερώνουμε.
  3. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για τη σάλτσα μας και στο τέλος ρίχνουμε λίγο σουσάμι πάνω σε κάθε φιλέτο.
  4. Αν θέλετε μπορείτε στο ταψί να απλώσετε και τις φλούδες που περίσσεψαν από το πορτοκάλι για έξτρα πορτοκαλένιο άρωμα.
  5. Ψήνουμε τα φιλέτα για 15 λεπτά περίπου. 
  6. Τα λαχανικά εγώ προτιμώ να τα ψήνω στον ατμό, στη συνέχεια τα αλατοπιπερώνω και προσθέτω χυμό λεμόνι με μερικές σταγονίτσες ελαιόλαδο. Μπορείτε όμως να ζεστάνετε 1 κ.σ ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και να σοτάρετε τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν. Σημαντικό είναι να μην τα παραβράσουμε!
  7. Τέλος, σερβίρουμε τοποθετώντας κάτω τα λαχανικά και πάνω το σολομό με λίγη σαλτσούλα από το ταψί. Καλή όρεξη!
~ 380 θερμίδες ανά μερίδα

Print Friendly and PDFPrint Friendly