Αφράτα τυροπιτάκια light

Αφράτα τυροπιτάκια που γίνονται εύκολα, γρήγορα και δεν ξεφεύγουν σε θερμίδες! Είναι μια πολύ καλή λύση για πρωινό ή απογευματινό σνακ.



ΥΛΙΚΑ (για 40 τυροπιτάκια)
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κεσεδάκι γιαούρτι (γρ.) ή 1 φλ. γαλα
1 κεσεδάκι ελαιόλαδο (ή σπορέλαιο αν θέλετε πιο απαλή γεύση)
400 γρ. φέτα light (ή 300 γρ. φέτα και 100γρ. κασέρι)
1 αυγό
λίγο μαύρο πιπέρι
ελάχιστη ζάχαρη και αλάτι

Μπορείτε να προσθέσετε μερικές φέτες ζαμπόν, λουκανικάκια, βρασμένο κοτόπουλο, χρωματιστές πιπεριές ή ότι άλλο θέλετε!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λάδι, το γιαούρτι και το αλεύρι μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη.
  2. Ρίχνουμε τη φέτα τρίβοντάς την με τα δάχτυλά μας. 
  3. Προσθέτουμε αν θέλουμε ελάχιστο πιπέρι.
  4. Πλάθουμε ομοιόμορφα μικρά μπαλάκια με τη ζύμη μας και τα πατάμε λίγο από πάνω με ένα κουτάλι.
  5. Αλείφουμε σε αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα. 
~ 100 θερμίδες το κάθε τυροπιτάκι

Print Friendly and PDFPrint Friendly

Χρυσό κοτόπουλο

Κοτόπουλο με τούμερικ, πεντανόστιμο, πολύ εύκολο να το φτιάξετε και φυσικά με λίγες θερμίδες. Η τέλια συνταγή για δίαιτα. Μπορείτε να το συνοδέψετε με ρύζι με λαχανικά, βραστά λαχανικά και αν περισσέψει να το προσθέσετε την επόμενη μέρα στη σαλάτα σας. 

Ο κουρκουμάς που δίνει το χρυσό χρώμα στο κοτόπουλο έχει πολλές θεραπευτικές ιδιότητες. Θεωρείται το πιο αποτελεσματικό συμπλήρωμα διατροφής στον κόσμο. Πολλές μελέτες αποδεικνύουν τα σημαντικά του οφέλη για το σώμα και το μυαλό του ανθρώπου. 


ΥΛΙΚΑ (2 άτομα)
350 γρ. Κοτόπουλο φιλέτο (εγώ προτιμώ φιλέτο από μπούτι)

Για τη μαρινάδα: 
2 κ.σ μέλι
1,5 κ.σ μουστάρδα
1 κ.γ ελαιόλαδο
1 κ.γ τούμερικ (κουρκουμάς)
μισή σκελίδα σκόρδο λιωμένο
αλάτι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Σε ένα μπολ ή ένα βαθύ πιάτο ανακατέψτε πολύ καλά τα υλικά της μαρινάδας.
2. Προσθέστε το κοτόπουλο και ανακατέψτε ώστε να πάει παντού η μαρινάδα.
3. Αν έχετε χρόνο άστε το στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστο.
4. Ζεστάνετε τη σχάρα σας ή αν δεν έχετε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ψήστε το κοτόπουλο για περίπου 5 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρει ωραίο χρυσό χρώμα.
5. Κόψτε ένα φιλέτο για να δείτε αν έχει ψηθεί ως το κέντρο και όταν είναι έτοιμο σερβίρετε.


~ 308 θερμίδες | μερίδα

Print Friendly and PDFPrint Friendly

Ξεκινάμε δίαιτα! Εύκολη, απλή δίαιτα για όλους.

Νομίζω ο καλύτερος τρόπος να επιστρέψω στη σελίδα μας είναι μια διατροφή-δώρο για όλους όσους θέλουμε να χάσουμε τα κιλά που μας ενοχλούν, ώστε να ανανεωθούμε, να νιώσουμε καλύτερα με το σώμα μας, πιο δυνατοί, πιο υγιείς αλλά χωρίς να μετράμε συνεχώς θερμίδες, χωρίς να ακολουθούμε ένα αυστηρό πρόγραμμα και περιορισμούς!

      

Το πρόγραμμα είναι απλό και μπορείτε να το ακολουθείτε πάντα, όπου και να είστε, ακόμη και αν κάνετε διακοπές, αν έχετε βγει για φαγητό, στο γραφείο αλλά και χωρίς να μαγειρεύετε ξεχωριστά για εσάς και για την οικογένειά σας. 

Ουσιαστικά προσπαθούμε να τρώμε 'καθαρά', προτιμώντας δημητριακά ολικής άλεσης, γαλακτοκομικά χαμηλά σε λιπαρά, κοτόπουλο, ψάρι, όσπρια, ψαρονέφρι και μπόλικες ωμές σαλάτες αλλά και βραστά λαχανικά.


Πρωινό:
  • Γάλα 1,5% με δημητριακά ολικής
  • Τοστ ολικής άλεσης με τυρί χαμηλό σε λιπαρά 
  • Γιαούρτι με κουάκερ
  • 1 φέτα ψωμί ή 2-3 κράκερς με μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη και μια φέτα ψωμί
  • Ένα βραστό αυγό με μια φέτα ψωμί

Μεσημεριανό: 
  • 2 φορές τη βδομάδα ψάρι , 2 φορές κοτόπουλο, 1 φορά ψαρονέφρι ή φιλέτο μοσχαρίσιο, 1 φορά όσπριο, 1 φορά λαδερό.
  • Συνοδεύουμε πάντοτε με σαλάτα ή βραστά λαχανικά με 1 κ.σ ελαιόλαδο.
  • Τρώμε είτε μισό φλιτζάνι ρύζι ή μακαρόνια ή μια πατάτα βραστή ή 1 φέτα ψωμί μαζί με το φαγητό μας.
  • Μαγειρεύουμε το κρέας, ψάρι, κοτόπουλο ψητά ή σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο λάδι (μέχρι μια κουταλιά σούπας ανά μερίδα).

Ενδιάμεσα:
  • Φρούτο (Σε ότι ποσότητα θέλουμε αλλά μόνο ένα είδος φρούτου κάθε φορά)
  • Διάφορα λαχανικά ωμά

Βραδινό: 
  • Μια μερίδα ψάρι ή κοτόπουλο ή ψαρονέφρι μαζί με σαλάτα ή βραστά λαχανικά με μία κ.σ ελαιόλαδο. Στη σαλάτα μας προσθέτουμε ότι λαχανικό θέλουμε.

Αν θέλουμε αντιστρέφουμε το μεσημεριανό με το βραδινό. Αυτό βολεύει σε περίπτωση που βγούμε έξω για φαγητό.
Πίνουμε πολύ νερό και αποφεύγουμε το αλκοόλ και τα αναψυκτικά. Μπορούμε να πιούμε φρέσκο χυμό πορτοκάλι.

Ξεκινάω λοιπόν από σήμερα αυτή τη διατροφή για να χάσω τα 6 κιλά που μου έχουν μείνει από την εγκυμοσύνη μου. Θα γράφω κάθε βδομάδα αποτελέσματα, καθώς και το πρόγραμμα με τις συνταγές που θα ακολουθώ.
Στόχος μου είναι να προσθέσω 40 λεπτά γυμναστική στο σπίτι. 
Μην ξεχνάτε ότι ο καθένας μας έχεις τις δικές του ανάγκες και το ιδανικό θα είναι να συμβουλευθείτε ένα ειδικό σε θέματα διατροφής και υγείας.

Print Friendly and PDFPrint Friendly

Πέννες με μελιτζάνα και μοτσαρέλα

Επειδή και οι υγιεινές συνταγές οφείλουν να είναι νόστιμες δοκιμάστε το πιο κάτω πιάτο!

Μακαρόνια με αρωματική σάλτσα μελιτζάνας και μοτσαρέλας.


ΥΛΙΚΑ (4 άτομα)
2 κ.γ ελαιόλαδο
1/2 κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1 μεγάλη μελιτζάνα
1φλ. ντοματάκι κονκασέ ή 4 ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κυβάκια
1 κ.σ φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
4 κ.σ λευκό ξηρό  κρασί
400 γρ. μακαρόνια πέννες ή ριγκατόνι
4 κ.σ μοτσαρέλα κομμένη σε κυβάκια
λίγο μαϊντανό για το σερβίρισμα
αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Κόβουμε τη μελιτζάνα σε κυβάκια και τα ρίχνουμε σε ένα τρυπητό πάνω από μια λεκάνη.
  2. Ρίχνουμε μπόλικο αλάτι στη μελιτζάνα και την αφήνουμε για περίπου μισή ώρα να ξεπικρίσει. 
  3. Ξεπλένουμε τα κυβάκια μελιτζάνας με μπόλικο νεράκι και τη βάζουμε πάλι στο τρυπητό.
  4. Βάζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό να βράσουν.
  5. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κουταλάκι ελαιόλαδο. ρίχνουμε το σκόρδο  και το κρεμμύδι. 
  6. Όταν μαλακώσει το κρεμμύδι προσθέτουμε τα κυβάκια μελιτζάνας και αφήνουμε για 1 λεπτάκι.
  7. Σβήνουμε με το κρασί και όταν αυτό εξατμιστεί ρίχνουμε τη ντομάτα, το βασιλικό, λίγο αλάτι και πιπέρι.
  8. Μόλις η σάλτσα μας πάρει μια βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά. 
  9. Όταν τα μακαρόνια είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε λίγα λίγα στη σάλτσα ανακατεύοντας. 
  10. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τη μοτσαρέλα, ανακατεύουμε, σβήνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε με σκεπασμένο το τηγάνι για 2 λεπτάκια. 
  11. Πασπαλίζουμε με φρεσκοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.
  12. Καλή όρεξη! 


~  447 θερμίδες ανά μερίδα 

Print Friendly and PDFPrint Friendly

Ζεστή πατατοσαλάτα με καραμελωμένα κρεμμύδια

Πατατοσαλάτα με κόκκινα καραμελωμένα κρεμμύδια και αγγουράκι τουρσί! Κρατάμε τις θερμίδες χαμηλά αφού αποφεύγουμε την προσθήκη περιττής ποσότητας λαδιού, χωρίς όμως να στερούμαστε γεύσης. Δοκιμάστε την!

ΥΛΙΚΑ (6 άτομα)
1 κιλό μικρές πατατούλες (baby potatoes)
2 κ.σ ελαιόλαδο
1 κ.γ βούτυρο
4 αγγουράκια τουρσί κομμένο σε φετούλες
1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι
1 κ.σ ζάχαρη
1-2 κ.σ ξύδι μπαλσάμικο
1 κ.γ μουστάρδα
1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
1/2 κ.γ χοντρό αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις βράζουμε ολόκληρες σε αλατισμένο νερό.
  2. Μόλις ξεκινήσουν να μαλακώνουν τις σουρώνουμε κάτω από κρύο νερό και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
  3. Τις κόβουμε στα 4 χωρίς να τις ξεφλουδίζουμε.
  4. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε τα κρεμμύδια χωρίς λάδι.
  5. Μόλις ξεκινήσουν να μαλακώνουν ρίχνουμε τη ζάχαρη και το βούτυρο.
  6. Μόλις ξεκινήσουν να καραμελώνουν ρίχνουμε 3-4 κ.σ ζεστό νερό, το αφήνουμε να εξατμιστεί και επαναλαμβάνουμε για άλλες 2 φορές.
  7. Βγάζουμε από το τηγάνι τα κρεμμύδια και ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
  8. Ρίχνουμε τις πατάτες στο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και τις αφήνουμε να πάρουν χρώμα από κάθε πλευρά χωρίς να τις ανακατεύουμε συχνά. 
  9. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το μπαλσάμικο, το αγγουράκι τουρσί, σβήνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε για 1 λεπτάκι να κρυώσουν.
  10. Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε. Ταιριάζει πολύ με κρέας αλλά και ψάρι.

~ 180 θερμίδες ανά μερίδα 


Print Friendly and PDFPrint Friendly