Ο συνδυασμός χοιρινού με γλυκιές σάλτσες είναι το καλύτερό μου! Το κρέας καραμελώνει και γίνεται πολύ μαλακό.
ΥΛΙΚΑ (4 άτομα)
4 χοιρινές μπριζόλες χωρίς λίπος
1 κ.γ ελαιόλαδο
1 κ.σ σάλτσα σόγιας
1 κ.γ μουστάρδα
1 κ.σ μαρμελάδα χρυσόμηλο (βερύκοκκο) ή πορτοκάλι
1/4 φλ. κρύο νερό
1 κ.γ καλαμποκάλευρο
0,5 κ.γ τριμμένο τζίντζερ
σκόρδο σε σκόνη, μαύρο πιπέρι
1 κ.γ σάλτσα τσίλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
~ 261 θερμίδες / 6,5 υδατάνθρακες
Print Friendly
ΥΛΙΚΑ (4 άτομα)
4 χοιρινές μπριζόλες χωρίς λίπος
1 κ.γ ελαιόλαδο
1 κ.σ σάλτσα σόγιας
1 κ.γ μουστάρδα
1 κ.σ μαρμελάδα χρυσόμηλο (βερύκοκκο) ή πορτοκάλι
1/4 φλ. κρύο νερό
1 κ.γ καλαμποκάλευρο
0,5 κ.γ τριμμένο τζίντζερ
σκόρδο σε σκόνη, μαύρο πιπέρι
1 κ.γ σάλτσα τσίλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τοποθετούμε μέσα τις μπριζόλες.
- Ψήνουμε για 3-5 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη σάλτσα.
- Ρίχνουμε τη σάλτσα στις μπριζόλες, κλείνουμε το τηγάνι και αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να απορροφήσουν τη σάλτσα και να πάρουν ένα σκούρο χρώμα.
- Σερβίρουμε με ρύζι ή πουρέ.
~ 261 θερμίδες / 6,5 υδατάνθρακες
4 σχόλια:
Καλή χρονιά Ελένη μου με υγεία και χαρά!
Εύχομαι ότι καλύτερο μέσα από την καρδιά μου!
Το φαγάκι σου θεσπέσιο, πολύ του γούστου μου!
Φιλιά πολλά!
και εμένα μ'αρεσει πολύ ο συνδυασμός χοιρινού-γλυκό. Μιά ερώτηση... τί είναι το χρυσόμηλο?
Χρυσόμηλο είναι το βερύκοκκο! Καλή χρονιά, φιλιά πολλά!!
Καλή χρονιά!!!
Δημοσίευση σχολίου