Μοσχαρίσιο φιλέτο με κατακόκκινη σάλτσα!
Σερβίρουμε με μπόλικη αγάπη και.. Happy Valentine's day!!
2 φιλέτα μοσχαρίσια (ή κοτόπουλο ή γαλοπούλα)
1 κ.γ μείγμα μπαχαρικών για κρέας
1 κ.γ ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα:
3 ώριμα δαμάσκηνα
1/4 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.γ σόγια σος
1/4 κ.γ τζίντζερ τριμμένο
1 κ.σ μαύρη ζάχαρη
1 κ.γ ξύδι μπαλσάμικο
3-4 κ.σ κόκκινο κρασί
1/2 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
1 κ.γ ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Μοιράζουμε τα δαμάσκηνα στα δύο και αφαιρούμε το κουκούτσι.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κ.γ ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
- Ρίχνουμε το σκόρδο και τα δαμάσκηνα, αφήνουμε για 1 λεπτό και στη συνέχεια προσθέτουμε το κρασί, το ξύδι και τη ζάχαρη.
- Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε το τηγανάκι και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά.
- Λιώνουμε τη σάλτσα στο μπλέντερ και στη συνέχεια προσθέτουμε τη σόγια σος και το τζίντζερ.
- Δοκιμάζουμε και ανάλογα προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Αλείφουμε τα φιλέτα με το μείγμα μπαχαρικών.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ψήνουμε τα φιλέτα ανάλογα με το πόσο ψημένα τα προτιμάμε.
- Σερβίρουμε με 1-2 κ.σ ζεστή σάλτσα πάνω σε κάθε φιλέτο και την υπόλοιπη σάλτσα σαν συνοδευτικό.
- Μπορείτε να φτιάξετε τη σάλτσα από την προηγούμενη μέρα, να την κρατήσετε στο ψυγείο και να τη ζεστάνετε πριν το σερβίρισμα.
~ 340 θερμίδες ανά μερίδα Print Friendly
3 σχόλια:
μμμμμμ!Πολύ ωραία η κόκκινη σαλτσούλα! θα είναι και γλυκιά οτι πρέπει για το φιλέτο!
Καλημέρα Ελένη!
Πολύ ωραία πρόταση! Αυτή η σάλτσα φαίνεται πολύ δελεαστική με υλικά που μου αρέσουν και σίγουρα θα απογειώνει το πιάτο!
Φιλιά!
υπέροχη σάλτσα!!!
τη κρατάω!!!
Δημοσίευση σχολίου