Αφράτα τυροπιτάκια που γίνονται εύκολα, γρήγορα και δεν ξεφεύγουν σε θερμίδες! Είναι μια πολύ καλή λύση για πρωινό ή απογευματινό σνακ.
ΥΛΙΚΑ (για 40 τυροπιτάκια)
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κεσεδάκι γιαούρτι (γρ.) ή 1 φλ. γαλα
1 κεσεδάκι ελαιόλαδο (ή σπορέλαιο αν θέλετε πιο απαλή γεύση)
400 γρ. φέτα light (ή 300 γρ. φέτα και 100γρ. κασέρι)
1 αυγό
λίγο μαύρο πιπέρι
ελάχιστη ζάχαρη και αλάτι
ελάχιστη ζάχαρη και αλάτι
Μπορείτε να προσθέσετε μερικές φέτες ζαμπόν, λουκανικάκια, βρασμένο κοτόπουλο, χρωματιστές πιπεριές ή ότι άλλο θέλετε!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Print Friendly
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λάδι, το γιαούρτι και το αλεύρι μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη.
- Ρίχνουμε τη φέτα τρίβοντάς την με τα δάχτυλά μας.
- Προσθέτουμε αν θέλουμε ελάχιστο πιπέρι.
- Πλάθουμε ομοιόμορφα μικρά μπαλάκια με τη ζύμη μας και τα πατάμε λίγο από πάνω με ένα κουτάλι.
- Αλείφουμε σε αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.
~ 100 θερμίδες το κάθε τυροπιτάκι
1 σχόλια:
Ευχαριστώ :)
Δημοσίευση σχολίου