Απίστευτα νόστιμο φαγητό! Γίνεται τόσο εύκολα που θα σας ξαφνιάσει το πόσο γευστικό βγαίνει.
ΥΛΙΚΑ (2 άτομα)
2 φιλέτα σολωμό (περίπου 120 γρ. το καθένα)
1/2 φλ. γαρίδες μικρές
1/4 φλ. χυμός πορτοκαλιού
1/4 φλ. κρασί
1 κ.γ μουστάρδα
4 κ.σ κρέμα γάλακτος light
1 κ.σ βούτυρο
αλάτι, πιπέρι, κάρυ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Κόβουμε 2 κομμάτια λαδόκολλα στα οποία θα κλείσουμε μέσα τα φιλέτα του σολωμού.
- Απλώνουμε τα 2 κομμάτια λαδόκολλας πάνω σε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο το οποίο έχουμε τοποθετήσει σε ένα ταψί.
- Σε κάθε λαδόκολλα τοποθετούμε ένα φιλέτο σολωμού, πάνω από κάθε φιλέτο ρίχνουμε κρασί και χυμό πορτοκαλιού, αλατοπιπερώνουμε και πάνω βάζουμε τις γαριδούλες μας.
- Κλείνουμε τις λαδόκολλες σε πουγκάκια και τις κλείνουμε και τις 2 μαζί με το αλουμινόχαρτο.
- Στο ταψί βάζουμε από το πλάι λίγο νεράκι προσεχτικά ώστε να μην μπει νερό μέσα στο αλουμινόχαρτο.
- Ψήνουμε για περίπου μία ώρα στους 200 βαθμούς.
- Όταν το φαγητό μας είναι έτοιμο το βγάζουμε από το φούρνο και ανοίγουμε τα πουγκάκια μας χωρίς όμως να τους χαλάσουμε το σχήμα.
- Σε ένα τηγανάκι λιώνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε τη μουστάρδα, την κρέμα και 3-4 κουταλιές από του ζουμάκι που έβγαλαν τα ψαρικά στη λαδόκολλα και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
- Ρίχνουμε αλάτι πιπέρι και κάρυ δοκιμάζοντας τη γεύση.
- Τοποθετούμε σε κάθε πιάτο ένα πουγκάκι, πάνω ρίχνουμε λίγη σάλτσα και σερβίρουμε με βρασμένα μπρόκολα και ρύζι.
~ 253 θερμίδες , 6.5 υδατάνθρακες
Print Friendly
4 σχόλια:
Πολύ καλό κ φαινεται κ μυρωδατο...
Φαίνεται όντως πολύ καλό! και ανάλαφρο!
Εξαιρετική ιδέα! Θα δοκιμαστεί σίγουρα!
Αγαπημένος συνδυασμός!!!
Και μου αρέσει το ψήσιμο στη λαδόκολλα!!!!
Δημοσίευση σχολίου