RSS

Η πιο light καρμπονάρα

Δεν ξέρω αν λέγεται καρμπονάρα είναι πάντως πραγματικά πολύ νόστιμη μακαρονάδα! Δοκιμάστε την!


ΥΛΙΚΑ (4 άτομα)
250 γρ. σπαγγέτι (καλύτερα ολικής άλεσης)
1/2 ποτήρι γάλα με λίγα λιπαρά
3 κ.σ τριμμένο τυρί light
6 φέτες γαλοπούλα κομμένες σε κυβάκια
1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
4 μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1/2 αυγό
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 κ.σ ψιλοκομμένος μαϊντανός
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
τριμμένο μαύρο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και τα αφήνουμε να στραγγίξουν. 
  2. Χτυπάμε το γάλα με το τυρί, τον μαϊντανό και το πιπέρι και τα αφήνουμε στην άκρη.
  3. Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι τσιγαρίζουμε τη γαλοπούλα, τα κρεμμυδάκια, τα μανιτάρια και το σκόρδο (χωρίς λάδι).
  4. Αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά προσθέτοντας αν χρειάζεται 2-3 κ.σ νερό από τα μακαρόνια που βράζουν. 
  5. Σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό με το κρασί.
  6. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το μείγμα με το γάλα.
  7. Ανακατεύουμε συνεχώς και προσθέτουμε τα μακαρόνια. 
  8. Ρίχνω το αυγό με το κρασί στα μακαρόνια και ανακατεύω καλά. 
  9. Σερβίρουμε αμέσως. 


~ 368 θερμίδες ανά μερίδα

Print Friendly and PDFPrint Friendly

9 σχόλια:

dhmhtra είπε...

Καλησπέρα...πολύ καλό το πιάτο σου!

Ερμιόνη είπε...

Πραγματικά δεν έχει καμία απολύτως σημασία τι όνομα θα δώσουμε σε αυτή τη μακαρονάδα!
Είναι απλά πεντανόστιμη!
Και αφού είναι και ελαφριά ακόμα καλύτερα!
Φιλιά πολλά!

Unknown είπε...

Και βέβαια θα την δοκιμάσω! Τρελαίνομαι για μακαρονάδες και δεν γίνεται να μην φτιάξω την light καρμπονάρα που φαίνεται πεντανόστιμη!

Sofi είπε...

Απαπααααααα αγαπημένα ζυμαρικά, αγαπημένη καρμπονάρα!!!

peps είπε...

Όπως και να τη λένε...εγώ θα τη φάω!!!!

Ανώνυμος είπε...

ke ego tha paro!!!!

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ωραία φαίνεται η συνταγή σας αλλά μου γεννήθηκε μια απορία. Αναφέρετε ότι θα χρειαστούμε μισό αυγό. Το αυγό πώς το χωρίζετε στη μέση;

Ανώνυμος είπε...

Εχω και εγω μια ερωτηση... πόσο ασφαλές ειναι που βαζουμε το αυγό ωμό ?

Unknown είπε...

Θα την δοκιμάσω σιγουρα