Ελαφριά σάλτσα με μπλε τυρί που συνοδεύει τέλια μοσχαρίσιο ή χοιρινό φιλέτο!
Print Friendly
ΥΛΙΚΑ (5 άτομα)
1 πράσινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1,5 κ.σ cornflour
2/3 φλ. άπαχο γάλα
3-4 κ.σ μπλέ τυρί
1 κ.σ ζωμό κοτόπουλο
1/2 κ.γ σκόρδο
1 κ.σ βούτυρο
λίγο ταμπάσκο (ή κόκκινη καυτερή σάλτσα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ανακατεύουμε καλά το cornflour με το κρύο γάλα.
- Προσθέτουμε το ζωμό και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο.
- Σε ένα αντικολητικό τηγανάκι σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο βούτυρο.
- Προσθέτουμε το μείγμα με το γάλα σιγά σιγά και το ταμπάσκο και ανακατεύουμε συνεχώς.
- Αφήνουμε μέχρι να βράσει και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
- Προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει εντελώς.
- Σερβίρουμε πάνω από φιλέτο μοσχαριού ή χοιρινού.
102 θερμίδες / 7 υδατάνθρακες
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου