Κομματάκια κοτόπουλου με μανιτάρια και υπέροχη πλούσια σάλτσα από τυρί κρέμα και ουίσκι!
ΥΛΙΚΑ (6 άτομα)
3 στήθη κοτόπουλο κομμένο σε κυβάκια
2 φλυτζάνια μανιτάρια κομμένα στα 4
4 κ.σ τυρί κρέμα light
1 σφηνάκι ουίσκι
1/2 κ.γ κάρυ
αλάτι, πιπέρι, λίγη πάπρικα
1/2 κ.γ μουστάρδα
2 κ.σ ελαιόλαδο
1/2 φλ. ζωμός λαχανικών
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεσταίνουμε σε βαθύ τηγάνι το λάδι και τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια και αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν.
- Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε πάπρικα ανάλογα με το πόσο καυτερό το θέλουμε.
- Σβήνουμε με το ουίσκι και αφήνουμε για 1-2 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
- Ρίχνουμε το ζωμό και αφήνουμε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να εξατμιστεί σχεδόν όλο το νερό.
- Ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με τη μουστάρδα, το κάρυ και λίγες κουταλιές από το νερό του φαγητού μας ώστε το τυρί να μαλακώσει και να γίνει λεία σάλτσα.
- Ρίχνουμε τη σάλτσα στο κοτόπουλο και ανακατεύουμε.
- Σβήνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε για άλλα 2 λεπτά.
- Σερβίρουμε με ρύζι με λαχανικά!
252 θερμίδες / 3 υδατάνθρακες
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου