Share it!

Ρύζι με λαχανικά!

Πολύχρωμο ρυζάκι με λαχανικά! Σερβίρεται πολύ όμορφα αν το φορμάρετε σε ότι σχήμα θέλετε και συνοδεύει τέλεια συνταγές με κρέας.


ΥΛΙΚΑ (5 άτομα)
1 φλ. ρύζι για ριζότο
0,5 φλ. μανιτάρια κομμένα σε φετούλες
1 μικρή πράσινη πιπεριά 
1 μικρή κόκκινη πιπεριά
1 καρότο σε κυβάκια
3 κ.σ αρακά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κ.σ ελαιόλαδο
3 φλ. ζωμός λαχανικών

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.
  2. Όταν μαλακώσει ρίχνουμε και τα μανιτάρια μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους. 
  3. Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά και αφήνουμε για 2 λεπτά να μαλακώσουν.
  4. Προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε τον ζεστό ζωμό λαχανικών. 
  5. Ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για 10 λεπτά σε σκεπασμένη κατσαρόλα. 
  6. Σβήνουμε τη φωτιά και καλύπτουμε την κατσαρόλα με καθαρή πετσέτα. Αφήνουμε για λίγα λεπτά.
  7. Σερβίρεται ή μόνο του με φρέσκο γιαουρτάκι ή σαν συνοδευτικό για κρέατα! Καλή όρεξη!
~ 208 θερμίδες , 27 υδατάνθρακες ανά μερίδα

Print Friendly and PDFPrint Friendly

1 σχόλια:

Μαρία Ψ. είπε...

Πολύ ωραίο το ρύζι, το φτιάχνω συχνά.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...