Πολύχρωμο ρυζάκι με λαχανικά! Σερβίρεται πολύ όμορφα αν το φορμάρετε σε ότι σχήμα θέλετε και συνοδεύει τέλεια συνταγές με κρέας.
Print Friendly
ΥΛΙΚΑ (5 άτομα)
1 φλ. ρύζι για ριζότο
0,5 φλ. μανιτάρια κομμένα σε φετούλες
1 μικρή πράσινη πιπεριά
1 μικρή κόκκινη πιπεριά
1 καρότο σε κυβάκια
3 κ.σ αρακά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κ.σ ελαιόλαδο
3 φλ. ζωμός λαχανικών
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.
- Όταν μαλακώσει ρίχνουμε και τα μανιτάρια μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους.
- Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά και αφήνουμε για 2 λεπτά να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε τον ζεστό ζωμό λαχανικών.
- Ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για 10 λεπτά σε σκεπασμένη κατσαρόλα.
- Σβήνουμε τη φωτιά και καλύπτουμε την κατσαρόλα με καθαρή πετσέτα. Αφήνουμε για λίγα λεπτά.
- Σερβίρεται ή μόνο του με φρέσκο γιαουρτάκι ή σαν συνοδευτικό για κρέατα! Καλή όρεξη!
~ 208 θερμίδες , 27 υδατάνθρακες ανά μερίδα
1 σχόλια:
Πολύ ωραίο το ρύζι, το φτιάχνω συχνά.
Δημοσίευση σχολίου