'Γλυκιά' μακαρονάδα με σάλτσα κόκκινης πιπεριάς! Είναι καλή λύση για νηστίσιμο γεύμα.
ΥΛΙΚΑ (2 άτομα)
2 φλ. μακαρόνια σπαγγέτι
2 μεγάλες κόκκινες πιπεριές
1 κ.σ τυρί κρέμα (προαιρετικά)
1 κ.σ ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι, σκόρδο
μπαχαρικά ότι προτιμάτε (π.χ θυμάρι, ρίγανη, βασιλικό)
καυτερή κόκκινη πιπεριά (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Print Friendly
ΥΛΙΚΑ (2 άτομα)
2 φλ. μακαρόνια σπαγγέτι
2 μεγάλες κόκκινες πιπεριές
1 κ.σ τυρί κρέμα (προαιρετικά)
1 κ.σ ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι, σκόρδο
μπαχαρικά ότι προτιμάτε (π.χ θυμάρι, ρίγανη, βασιλικό)
καυτερή κόκκινη πιπεριά (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε καλά τις πιπεριές και τις ψήνουμε στη σχάρα για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να μαυρίσουν ελαφρά εξωτερικά.
- Τοποθετούμε τις πιπεριές σε ένα μπολ και σκεπάστε το μέχρι να κρυώσουν. Έτσι θα μπορείτε πιο εύκολα να τις ξεφλουδίσετε.
- Αφαιρούμε τη φλούδα με τα χέρια μας, αδειάζουμε τα σποράκια και κόβουμε τις πιπεριές σε λωρίδες.
- Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε περίπου μισή σκελίδα σκόρδο. Αφήνουμε να πάρει τη γεύση του το λάδι και αφαιρούμε το σκόρδο.
- Ρίχνετε ότι μπαχαρικά επιλέξετε. Αν θέλετε προσθέτετε την καυτερή πιπεριά.
- Ρίχνετε τις πιπεριές και αφήνετε για 2-3 λεπτά, αν θέλετε προσθέτετε το τυρί κρέμα.
- Βράστε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό.
- Ρίχνετε τη σάλτσα στα μακαρόνια και ανακατεύετε.
- Αφήνετε ακόμα 1 λεπτάκι στη φωτιά και σερβίρετε!
336 θερμίδες / 46 υδατάνθρακες
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου