Γρήγορη συνταγή, με μπεσαμέλ στην πιο διαιτητική εκδοχή της!
ΥΛΙΚΑ (2 άτομα)
1,5 φλ. μακαρόνια φιογκάκια άβραστα, πέννες ή ότι προτιμάτε
1 κ.σ αλεύρι
3/4 φλ. άπαχο γάλα
1 κ.σ τυρί κρέμα light
0,5 κ.γ μουστάρδα
1 κ.γ σόγια σος
4-5 κ.σ. τριμμένα τυριά
4 μανιτάρια σε φέτες
2 κ.σ μπιζέλια βρασμένα
αλάτι, πιπέρι, σκόρδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Print Friendly
ΥΛΙΚΑ (2 άτομα)
1,5 φλ. μακαρόνια φιογκάκια άβραστα, πέννες ή ότι προτιμάτε
1 κ.σ αλεύρι
3/4 φλ. άπαχο γάλα
1 κ.σ τυρί κρέμα light
0,5 κ.γ μουστάρδα
1 κ.γ σόγια σος
4-5 κ.σ. τριμμένα τυριά
4 μανιτάρια σε φέτες
2 κ.σ μπιζέλια βρασμένα
αλάτι, πιπέρι, σκόρδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε τα μακαρόνια χωρίς λάδι ή αλάτι.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο λάδι μαλακώνουμε τα μανιτάρια και τα μπιζέλια.
- Παράλληλα σε ένα βαθύ κατσαρολάκι ρίχνουμε το αλεύρι, πολύ λίγο αλάτι και πιπέρι.
- Προσθέτουμε το γάλα ανακατεύοντας με το σύρμα μέχρι να σχηματιστεί λείο μείγμα.
- Βάζουμε το τυρί κρέμα και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς.
- Μόλις αρχίσουν να σχηματίζονται φουσκαλίτσες, άρα να βράσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το ανακατεύουμε για άλλα 2 λεπτά να δέσει .
- Προσθέτουμε τη σόγια σος, τη μουστάρδα και το σκόρδο.
- Σιγοβράζουμε για ακόμη 1 λεπτό και το φεύγουμε από το μάτι.
- Ρίχνουμε μέσα το τυρί και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
- Ρίχνουμε στα μακαρόνια τα μανιτάρια, προσθέτουμε τη σάλτσα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε!
350 θερμίδες/ 40 υδατάνθρακες
1 σχόλια:
Έφτιαξα χθες τη συνταγή αυτή και ενθουσιάστηκα και εγώ και τα παιδιά μου!!!! Μπράβοο
Δημοσίευση σχολίου