RSS

Πανεύκολα σπιτικά πατατάκια

Φτιάξτε τα δικά σας πατατάκια! Γίνονται απίθανα  και μας γλιτώνουν από τύψεις για τα λιπαρά.


ΥΛΙΚΑ (2 άτομα)
2 πατάτες
1 κ.σ ελαιόλαδο
αλάτι, ρίγανη ή πάπρικα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες με τη φλούδα. 
  2. Τις κόβουμε σε πολύ λεπτές στρογγυλές φετούλες.
  3. Βάζουμε σε ένα μπολ τις πατάτες, προσθέτουμε το λάδι και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε καλά.
  4. Πλένουμε το πιάτο του φούρνου μικροκυμάτων, τοποθετούμε πάνω λαδόκολλα και πάνω τις φέτες πατάτας.
  5. Ψήνουμε για 15 περίπου λεπτά, ή ανάλογα με το φούρνο μικροκυμάτων σας μέχρι να γίνουν τραγανές. 
  6. Αφήνουμε να κρυώσουν για 1 λεπτό και τα πατατάκια  είναι έτοιμα! 
  7. Αν δεν έχετε φούρνο μικροκυμάτων, ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά, και στη συνέχεια τα γυρνάτε και ψήνετε για άλλα 5 λεπτά. 
205 θερμίδες / 31,5 υδατάνθρακες

Print Friendly and PDFPrint Friendly