Αν κρατηθείτε και φάτε μέχρι 3-4 είναι και διαιτητικά! Γίνονται και με μανιτάρια αντί για κιμά.
Print Friendly
ΥΛΙΚΑ (20 ρολάκια)
0,5 κιλό μοσχαρίσιο άπαχο κιμά
1 ντομάτα ή ντοματοπολτό
1 μεσαίο κρεμμύδι
150 γρ. cottage cheese
150 γρ. cottage cheese
2 κ.σ ελαιόλαδο
1 ζωμός λαχανικών
μαϊντανός
κανέλα, πιπέρι
150 γρ. cottage cheese
0,5 πακέτο φύλλο κρούστας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Τσιγαρίζουμε στο λάδι τον κιμά με το κρεμμύδι, προσθέτουμε την ντομάτα, τα μπαχαρικά, τον μαϊντανό και το ζωμό.
- Όταν ετοιμαστεί ο κιμάς τον αφήνουμε να κρυώσει και να πιει τα υγρά του.
- Προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε.
- Κόβουμε τα φύλλα κρούστας σε 4 λωρίδες και τις αλείφουμε γύρω - γύρω με λάδι.
- Σε κάθε λωρίδα βάζουμε 1 κ.σ κιμά, διπλώνουμε την δεξιά και αριστερή άκρη προς τα μέσα για να μην φεύγει η γέμιση και τυλίγουμε.
- Τοποθετούμε τα ρολάκια μας σε λαδόκολλα σε ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα ή μέχρι να ροδίσουν στους 200 βαθμούς.
118 θερμίδες / 7 υδατάνθρακες το κάθε ρολάκι
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου