Share it!

Κοτόπουλο με σάλτσα από βαλσάμικο


ΥΛΙΚΑ (5 άτομα)
5 φιλέτα κοτόπουλο από στήθος ή μπούτι χωρίς λίπος
1/3 φλ. ξύδι βαλσάμικο
1 κ.σ ελαιόλαδο
1 κ.γ αλεύρι
1 κ.γ βούτυρο
1 φλ. ζωμό κοτόπουλο
αλάτι, πιπέρι, σκόρδο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο στο ελαιόλαδο.
  2. Αλατοπιπερώνουμε, βγάζουμε το κρέας από το τηγάνι αλλά κρατάμε τα υγρά που έβγαλε.
  3. Ρίχνουμε το σκόρδο να μαλακώσει, προσθέτουμε το βαλσάμικο και αφήνουμε για 1 λεπτό ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  4. Ανακατεύουμε το βούτυρο με το αλεύρι και ρίχνουμε το μίγμα στη σάλτσα. 
  5. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε μέχρι να βράσει.
  6. Όταν η σάλτσα δέσει, τη ρίχνουμε πάνω στο κοτόπουλο και σερβίρουμε! 
  7. Αν η σάλτσα είναι πολύ πηχτή προσθέτετε λίγο νερό.


    384 θερμίδες / 4 υδατάνθρακες

    Print Friendly and PDFPrint Friendly

    1 σχόλια:

    Ανώνυμος είπε...

    φαινόταν περίεργη συνταγή αλλά το δοκίμασα με φιλέτο από μπούτι κότας και ήταν εξαιρετικό!!! Μπράβο σου!

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...