Ατζέμ πιλάφι λέγεται στα Τούρκικα το Περσικό πιλάφι. Πρόκειται για ρύζι με φιδέ και το συνοδεύουμε με γιαούρτι. Μια δοκιμασμένη, πετυχημένη συνταγούλα.
ΥΛΙΚΑ (4 άτομα)
1,5 φλ. ρύζι
1 φλιτζανάκι καφέ φιδέ
1 κύβο ζωμό κοτόπουλο
3 φλ. νερό
1 κ.σ ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Print Friendly
ΥΛΙΚΑ (4 άτομα)
1,5 φλ. ρύζι
1 φλιτζανάκι καφέ φιδέ
1 κύβο ζωμό κοτόπουλο
3 φλ. νερό
1 κ.σ ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι με το φιδέ.
- Αφήνουμε μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα.
- Προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το νερό και τον κύβο.
- Αφήνουμε μέχρι να πιει το νερό, στην συνέχεια απομακρύνουμε από τη φωτιά και το σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα για 1-2 λεπτάκια.
- Σερβίρουμε αν θέλουμε με γιαούρτι!
250 θερμίδες / 28 υδατάνθρακες
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου