RSS

Οι πιο τέλειες πανσέτες με μέλι!

Πολύ πολύ νόστιμες γλυκόξινες πανσέτες! Δοκιμάστε τις!!


ΥΛΙΚΑ (5 άτομα)
10 πανσέτες ενωμένες με το κόκαλο
3 κ.σ μέλι
3 κ.σ σόγια σος
3 κ.σ ξύδι βαλσάμικο
αλάτι, πιπέρι, σκόρδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Χαράζουμε τις πανσέτες με ένα μαχαίρι χωρίς όμως να χωριστούν.
  2. Ανακατεύουμε καλά το μέλι, τη σόγια σος και το ξύδι.
  3. Αλείφουμε με βουρτσάκι το κρέας με λίγη σάλτσα  από όλες τις πλευρές. 
  4. Βάζουμε το κρέας στη σχάρα του φούρνου και απ΄π κάτω τοποθετούμε ταψί με λίγο νερό ώστε να μην καεί.
  5. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για 30 λεπτά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς. Μπορείτε να τις ψήσετε και σε μπάρμπεκιου.
  6. Βγάζουμε τις πανσέτες, τις αλείφουμε ξανά με τη σάλτσα και ξανατοποθετούμε στο φούρνο χωρίς να τις σκεπάσουμε. 
  7. Αφήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά γυρνώντας συχνά το κρέας και αλείφουμε με τη σάλτσα ακόμα 2-3 φορές.
  8. Όταν θα έχουν γίνει θα μαυρίσουν λίγο αλλά είναι λόγω του μελιού.
  9. Σερβίρετε κόβοντας κάθε κόκαλο και συνοδεύετε με ρυζάκι!


    383 θερμίδες / 12,5 υδατάνθρακες

    Print Friendly and PDFPrint Friendly

    2 σχόλια:

    Ανώνυμος είπε...

    kamenes mou fainontai

    Eleni είπε...

    Μπορείς να τις δοκιμάσεις! Το μαύρο χρώμα είναι λόγω του μελιού που ψήνεται! Καλή απόλαυση αν τις φτιάξεις :)