Share it!

Τα πιο νόστιμα light brownies!!

Τέλια μπράουνις, πολύ πολύ εύκολα και με τις μισές θερμίδες!




ΥΛΙΚΑ (16 κομμάτια)
1/4 φλ.  βραστό νερό
1 κ.σ  στιγμιαίο καφέ espresso
6 κ.σ  βούτυρο λιωμένο
1/2 κ.γ  βανίλια
1/4 φλ. σταγόνες σοκολάτας ημίγλυκες
1  μεγάλο αυγό
1  ασπράδι αυγού
1 1/2 φλ.  αλεύρι για κάθε χρήση
1 1/3 φλ.  ζάχαρη
1/2 φλ.  κακάο χωρίς ζάχαρη
1 κ.γ  μπέικιν πάουντερ
1/4 κ.γ  αλάτι
2 κ.γ  ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το βραστό νερό με τον εσπρέσο. 
  3. Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν.
  4. Αφήνουμε να κρυώσει για πολύ λίγο και προσθέτουμε το βούτυρο, το αυγό και το ασπράδι. 
  5. Ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να γίνει λείο μείγμα.
  6. Σε άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τη βανίλια και το κακάο και ανακατεύουμε πολύ καλά. Μπορείτε να προσθέσετε και σπασμένα καρύδια.
  7. Ρίχνουμε το υγρό μείγμα στο δεύτερο μπολ και ανακατεύουμε καλά. Θα γίνει ένα σχετικά πηχτό μείγμα αλλά μαλακό.
  8. Τοποθετούμε σε ταψάκι και ψήνουμε για 25 περίπου λεπτά ή μέχρι να βάζουμε μαχαίρι και να βγαίνει καθαρό.
  9. Το βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
  10. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
  11. Θα γίνουν τραγανά από πάνω και μαλακά μέσα!! 





171 θερμίδες / 29 υδατάνθρακες

Print Friendly and PDFPrint Friendly

5 σχόλια:

Κωστ είπε...

Καλημέρα και καλό μήνα! Τα μπράουνις αυτά είναι ΘΕΙΚΑ

nitza είπε...

ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΥΓΙΕΙΝΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΑΛΛΑ...ΘΑ ΤΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ...

Eleni είπε...

Ελπίζω να τα δοκιμάσεις, πραγματικά γίνονται υπέροχα:) χχχ

Κώστας Λάρισα είπε...

Πραγματικά ΠΟΛΥ πετυχημενη η συνταγη σου !

Ανώνυμος είπε...

Θελω να το φτιαξω διοτι θα κανω ενα ρομαντικο δειπνο για το αγορι μου αλλα σκεφτομουνα μηπως θα ηταν προτιμοτερο να φτιαξω κατι σε ποτηρι;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...