Τέλια μπράουνις, πολύ πολύ εύκολα και με τις μισές θερμίδες!
ΥΛΙΚΑ (16 κομμάτια)
1/4 φλ. βραστό νερό
1 κ.σ στιγμιαίο καφέ espresso
6 κ.σ βούτυρο λιωμένο
1/2 κ.γ βανίλια
1/4 φλ. σταγόνες σοκολάτας ημίγλυκες
1 μεγάλο αυγό
1 ασπράδι αυγού
1 1/2 φλ. αλεύρι για κάθε χρήση
1 1/3 φλ. ζάχαρη
1/2 φλ. κακάο χωρίς ζάχαρη
1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
1/4 κ.γ αλάτι
2 κ.γ ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
171 θερμίδες / 29 υδατάνθρακες
Print Friendly
ΥΛΙΚΑ (16 κομμάτια)
1/4 φλ. βραστό νερό
1 κ.σ στιγμιαίο καφέ espresso
6 κ.σ βούτυρο λιωμένο
1/2 κ.γ βανίλια
1/4 φλ. σταγόνες σοκολάτας ημίγλυκες
1 μεγάλο αυγό
1 ασπράδι αυγού
1 1/2 φλ. αλεύρι για κάθε χρήση
1 1/3 φλ. ζάχαρη
1/2 φλ. κακάο χωρίς ζάχαρη
1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
1/4 κ.γ αλάτι
2 κ.γ ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το βραστό νερό με τον εσπρέσο.
- Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν.
- Αφήνουμε να κρυώσει για πολύ λίγο και προσθέτουμε το βούτυρο, το αυγό και το ασπράδι.
- Ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να γίνει λείο μείγμα.
- Σε άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τη βανίλια και το κακάο και ανακατεύουμε πολύ καλά. Μπορείτε να προσθέσετε και σπασμένα καρύδια.
- Ρίχνουμε το υγρό μείγμα στο δεύτερο μπολ και ανακατεύουμε καλά. Θα γίνει ένα σχετικά πηχτό μείγμα αλλά μαλακό.
- Τοποθετούμε σε ταψάκι και ψήνουμε για 25 περίπου λεπτά ή μέχρι να βάζουμε μαχαίρι και να βγαίνει καθαρό.
- Το βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
- Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
- Θα γίνουν τραγανά από πάνω και μαλακά μέσα!!
171 θερμίδες / 29 υδατάνθρακες
5 σχόλια:
Καλημέρα και καλό μήνα! Τα μπράουνις αυτά είναι ΘΕΙΚΑ
ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΥΓΙΕΙΝΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΑΛΛΑ...ΘΑ ΤΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ...
Ελπίζω να τα δοκιμάσεις, πραγματικά γίνονται υπέροχα:) χχχ
Πραγματικά ΠΟΛΥ πετυχημενη η συνταγη σου !
Θελω να το φτιαξω διοτι θα κανω ενα ρομαντικο δειπνο για το αγορι μου αλλα σκεφτομουνα μηπως θα ηταν προτιμοτερο να φτιαξω κατι σε ποτηρι;
Δημοσίευση σχολίου