Συνταγή για πατατοκροκέτες χωρίς τηγάνισμα!
ΥΛΙΚΑ (6 άτομα)
4 πατάτες βρασμένες και λιωμένες σε πουρέ.
2 ασπράδια αυγού, 1 για πλάσιμο και ένα για πανάρισμα.
150 γρ. τυρί ρεγκάτο τριμμένο
1 φλ. φρυγανιά
μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Print Friendly
ΥΛΙΚΑ (6 άτομα)
4 πατάτες βρασμένες και λιωμένες σε πουρέ.
2 ασπράδια αυγού, 1 για πλάσιμο και ένα για πανάρισμα.
150 γρ. τυρί ρεγκάτο τριμμένο
1 φλ. φρυγανιά
μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί και φτιάχνουμε μπαλάκια.
- Περνάμε κάθε μπαλάκι από το ασπράδι αυγού και στη συνέχεια από τη φρυγανιά.
- Τοποθετούμε στην κατάψυξη. Καλό είναι να μείνουν αρκετή ώρα στην κατάψυξη.
- Αν θα τα ψήσετε την ίδια μέρα, απλά τα βγάζετε από την κατάψυξη και ψήνετε. Αν τα έχετε μέρες στην κατάψυξη ξεπαγώνετε για 10 λεπτά πριν τα ψήσετε.
- Ψήνουμε για μισή περίπου ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.
264 θερμίδες / 33 υδατάνθρακες
Η συνταγή είναι από τη σελίδα greekmasa.gr!
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου