Πολύ πολύ νόστιμες γλυκόξινες πανσέτες! Δοκιμάστε τις!!
ΥΛΙΚΑ (5 άτομα)
10 πανσέτες ενωμένες με το κόκαλο
3 κ.σ μέλι
3 κ.σ σόγια σος
3 κ.σ ξύδι βαλσάμικο
αλάτι, πιπέρι, σκόρδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χαράζουμε τις πανσέτες με ένα μαχαίρι χωρίς όμως να χωριστούν.
- Ανακατεύουμε καλά το μέλι, τη σόγια σος και το ξύδι.
- Αλείφουμε με βουρτσάκι το κρέας με λίγη σάλτσα από όλες τις πλευρές.
- Βάζουμε το κρέας στη σχάρα του φούρνου και απ΄π κάτω τοποθετούμε ταψί με λίγο νερό ώστε να μην καεί.
- Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για 30 λεπτά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς. Μπορείτε να τις ψήσετε και σε μπάρμπεκιου.
- Βγάζουμε τις πανσέτες, τις αλείφουμε ξανά με τη σάλτσα και ξανατοποθετούμε στο φούρνο χωρίς να τις σκεπάσουμε.
- Αφήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά γυρνώντας συχνά το κρέας και αλείφουμε με τη σάλτσα ακόμα 2-3 φορές.
- Όταν θα έχουν γίνει θα μαυρίσουν λίγο αλλά είναι λόγω του μελιού.
- Σερβίρετε κόβοντας κάθε κόκαλο και συνοδεύετε με ρυζάκι!
383 θερμίδες / 12,5 υδατάνθρακες
2 σχόλια:
kamenes mou fainontai
Μπορείς να τις δοκιμάσεις! Το μαύρο χρώμα είναι λόγω του μελιού που ψήνεται! Καλή απόλαυση αν τις φτιάξεις :)
Δημοσίευση σχολίου