RSS

Μακαρόνια με ελαφριά μπεσαμέλ, τυριά και μανιτάρια

Γρήγορη συνταγή, με μπεσαμέλ στην πιο διαιτητική εκδοχή της!

Μακαρόνια με ελαφριά μπεσαμέλ, τυριά και μανιτάρια

ΥΛΙΚΑ (2 άτομα)
1,5 φλ. μακαρόνια φιογκάκια άβραστα, πέννες ή ότι προτιμάτε
1 κ.σ αλεύρι
3/4 φλ. άπαχο γάλα
1 κ.σ τυρί κρέμα light
0,5 κ.γ μουστάρδα
1 κ.γ σόγια σος
4-5  κ.σ. τριμμένα τυριά
4 μανιτάρια σε φέτες
2 κ.σ μπιζέλια βρασμένα
αλάτι, πιπέρι, σκόρδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Βράζουμε τα μακαρόνια χωρίς λάδι ή αλάτι.
  2. Σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο λάδι μαλακώνουμε τα μανιτάρια και τα μπιζέλια.
  3. Παράλληλα σε ένα βαθύ κατσαρολάκι ρίχνουμε το αλεύρι, πολύ λίγο αλάτι και πιπέρι.
  4. Προσθέτουμε το γάλα ανακατεύοντας  με το σύρμα μέχρι να σχηματιστεί λείο μείγμα. 
  5. Βάζουμε το τυρί κρέμα και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς. 
  6. Μόλις αρχίσουν να σχηματίζονται φουσκαλίτσες, άρα να βράσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το ανακατεύουμε για άλλα 2 λεπτά να δέσει .
  7. Προσθέτουμε τη σόγια σος, τη μουστάρδα και το σκόρδο.
  8. Σιγοβράζουμε για ακόμη 1 λεπτό και το φεύγουμε από το μάτι.
  9. Ρίχνουμε μέσα το τυρί και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
  10. Ρίχνουμε στα μακαρόνια τα μανιτάρια, προσθέτουμε τη σάλτσα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε! 
350 θερμίδες/ 40 υδατάνθρακες

Print Friendly and PDFPrint Friendly

1 σχόλια:

kwstantina είπε...

Έφτιαξα χθες τη συνταγή αυτή και ενθουσιάστηκα και εγώ και τα παιδιά μου!!!! Μπράβοο