RSS

Γιουβέτσι με κοτόπουλο και φέτα

Ένα πεντανόστιμο και χορταστικό πιάτο! 


ΥΛΙΚΑ (6 άτομα)
6 κομμάτια κοτόπουλο (στήθος ή/και μπούτι, ότι προτιμάτε)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουτί κονκασέ ή 2 μεγάλες ντομάτες τριμμένες
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
2 κ.σ ελαιόλαδο
1,5 φλ. κριθαράκι
3,5 φλ. βραστό νερό
αλάτι, πιπέρι, κανέλα, κύμινο, σκόρδο σε σκόνη
2 κ.σ τριμμένη φέτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  2. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά από κάθε πλευρά. 
  3. Βγάζουμε από το τηγάνι το κοτόπουλο και ρίχνουμε το κρεμμύδι. 
  4. Το αφήνουμε να μαλακώσει προσέχοντας μην μαυρίσει και προσθέτουμε το κριθαράκι.
  5. Σβήνουμε με το κρασί και τα αφήνουμε για 1 λεπτάκι μέχρι να απορροφηθεί.
  6. Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και τα μπαχαρικά μας σε ποσότητες που προτιμάμε. 
  7. Ρίχνουμε το νερό και αφήνουμε για 2 λεπτά να βράσει. 
  8. Σε ένα ταψί ή γάστρα τοποθετούμε αραιά τα κομμάτια κοτόπουλου και ρίχνουμε ενδιάμεσα το κριθαράκι με τη σάλτσα. 
  9. Από πάνω ρίχνουμε τη φέτα, σκεπάζουμε το ταψί και το βάζουμε στο φούρνο.
  10. Αφήνουμε για μισή ώρα περίπου και στη συνέχεια σβήνουμε το φούρνο και το αφήνουμε μέσα μέχρι να σερβίρουμε.


~ 310 θερμίδες ανά μερίδα

Print Friendly and PDFPrint Friendly

4 σχόλια:

Niki είπε...

Αγαπημένο φαγητάκι!

sundayspoon είπε...

Κλασικό και ιδιαίτερα αγαπημένο το γιουβετσάκι! Η εκδοχή με το κοτόπουλο μου αρέσει πολύ και σίγουρα η φέτα του ταιριάζει!
Φιλιά!

Ερμιόνη είπε...

Τόσο νόστιμο πιάτο και είναι και ελαφρύ!
Φιλιά πολλά Ελένη μου και καλή εβδομάδα!

Eleni είπε...

Ελενάκι πεντανόστιμο και αγαπημένο φαγητό!!!
Φιλιά!!!