Ένα πεντανόστιμο και χορταστικό πιάτο!
ΥΛΙΚΑ (6 άτομα)
6 κομμάτια κοτόπουλο (στήθος ή/και μπούτι, ότι προτιμάτε)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουτί κονκασέ ή 2 μεγάλες ντομάτες τριμμένες
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
2 κ.σ ελαιόλαδο
1,5 φλ. κριθαράκι
3,5 φλ. βραστό νερό
αλάτι, πιπέρι, κανέλα, κύμινο, σκόρδο σε σκόνη
2 κ.σ τριμμένη φέτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Βγάζουμε από το τηγάνι το κοτόπουλο και ρίχνουμε το κρεμμύδι.
- Το αφήνουμε να μαλακώσει προσέχοντας μην μαυρίσει και προσθέτουμε το κριθαράκι.
- Σβήνουμε με το κρασί και τα αφήνουμε για 1 λεπτάκι μέχρι να απορροφηθεί.
- Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και τα μπαχαρικά μας σε ποσότητες που προτιμάμε.
- Ρίχνουμε το νερό και αφήνουμε για 2 λεπτά να βράσει.
- Σε ένα ταψί ή γάστρα τοποθετούμε αραιά τα κομμάτια κοτόπουλου και ρίχνουμε ενδιάμεσα το κριθαράκι με τη σάλτσα.
- Από πάνω ρίχνουμε τη φέτα, σκεπάζουμε το ταψί και το βάζουμε στο φούρνο.
- Αφήνουμε για μισή ώρα περίπου και στη συνέχεια σβήνουμε το φούρνο και το αφήνουμε μέσα μέχρι να σερβίρουμε.
~ 310 θερμίδες ανά μερίδα
Print Friendly
4 σχόλια:
Αγαπημένο φαγητάκι!
Κλασικό και ιδιαίτερα αγαπημένο το γιουβετσάκι! Η εκδοχή με το κοτόπουλο μου αρέσει πολύ και σίγουρα η φέτα του ταιριάζει!
Φιλιά!
Τόσο νόστιμο πιάτο και είναι και ελαφρύ!
Φιλιά πολλά Ελένη μου και καλή εβδομάδα!
Ελενάκι πεντανόστιμο και αγαπημένο φαγητό!!!
Φιλιά!!!
Δημοσίευση σχολίου