RSS

Μπιφτέκια γεμιστά με φέτα και δυόσμο

Συνταγή για μπιφτέκια που μπορούμε να φτιάχνουμε και σε περιόδους δίαιτας. Ψημένα στο φούρνο αλλά και με γέμιση φέτας!


ΥΛΙΚΑ (6 άτομα)
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 μέτριο κρεμμύδι
3 φέτες ψωμί
2 κ.σ ελαιόλαδο
1 αβγό
1 κ.σ ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
200 γρ. φέτα
αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Τρίβουμε το κρεμμύδι σε χοντρό τρίφτη.
  2. Βρέχουμε το ψωμί με νερό και το στύβουμε.
  3. Τα βάζουμε σε μια λεκάνη μαζί με τον κιμά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το δυόσμο, το αβγό, αλάτι και πιπέρι και τα ζυμώνουμε πάρα πολύ καλά. 
  4. Πλάθουμε το μίγμα σε μπιφτέκια, βάζοντας προσεκτικά στο κέντρο ένα κομμάτι φέτα και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο (180 βαθμούς) για 40 λεπτά, γυρίζοντάς τα μια φορά στο μέσο του ψησίματος. 
~ 375 θερμίδες , 10 υδατάνθρακες ανά μερίδα

Πηγή: Χρυσές συνταγές, από τη Μαριλλένα Ιωαννίδου

Print Friendly and PDFPrint Friendly

2 σχόλια:

peps είπε...

Συνήθως τα γεμίζω με ροκφόρ αλλά και η φετούλα τρέλα θα είναι!!!!

Ερμιόνη είπε...

Τι ωραία που είναι και πολύ χαίρομαι που είναι και διαιτητικά!
Φιλιά πολλά Ελενάκι!