Αγαπημένο 'λαδερό' για το καλοκαίρι! Μαγειρεύουμε κανονικά χωρίς όμως πολύ λάδι ώστε να μην φορτωνόμαστε θερμίδες και λιπαρά. Η κανέλα πιστεύω πως πηγαίνει πολύ ωραία με τη μπάμια!
ΥΛΙΚΑ (4 άτομα)
0,5 κιλό μπάμιες φρέσκιες
2 πατάτες κομμένες σε κυβάκια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 ντομάτες ή 1 κουτί ντοματάκια σε κονσέρβα
1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 φλ. νερό
2 κ.σ ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
1 ξυλάκι κανέλα
ξύδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Print Friendly
ΥΛΙΚΑ (4 άτομα)
0,5 κιλό μπάμιες φρέσκιες
2 πατάτες κομμένες σε κυβάκια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 ντομάτες ή 1 κουτί ντοματάκια σε κονσέρβα
1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 φλ. νερό
2 κ.σ ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
1 ξυλάκι κανέλα
ξύδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε και καθαρίζουμε τις μπάμιες. Τις ραντίζουμε με ξύδι και τις αφήνουμε για 1 ώρα περίπου στον ήλιο.
- Τις ξεπλένουμε, τις αφήνουμε να στεγνώσουν.
- Σε αντικολλητική κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί σωτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και προσθέτουμε τις μπάμιες.
- Καθαρίζουμε τις ντομάτες και τις τρίβουμε ή τις λιώνουμε στο μπλέντερ.
- Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τις ντομάτες, τις πατάτες και την κανέλα.
- Αφήνουμε για λίγο και ρίχνουμε το νερό και αλατοπιπερώνουμε.
- Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου μισή ώρα.
- Λίγο πριν είναι έτοιμο προσθέτουμε το μαϊντανό.
- Σερβίρετε με λίγο λεμόνι και γιαούρτι ή τυρί φέτα!
213 θερμίδες / 26 υδατάνθρακες
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου