Η συνταγή αυτή είναι σίγουρα πλέον στη λίστα των αγαπημένων μου συνταγών!! Δοκιμάστε την και περιμένω σχόλια!
ΥΛΙΚΑ (4 άτομα)
350 γρ. χοιρινό ψαρονέφρι
1/2 πράσινη πιπεριά
3 μικρά κόκκινα κρεμμύδια
1 φλ. μπιζέλια (κατεψυγμένα)
1 κ.γ θυμάρι
1/2 κ.γ κύμινο
1/2 κ.γ πάπρικα
1 κ.γ μουστάρδα Dijon
3/4 φλ. ζωμός βοδινού
2 κ.γ ελαιόλαδο
2 κ.γ κορνφλάουερ διαλυμένο σε 1 κ.σ νερό
1 1/4 φλ. μακαρόνια πέννες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Μαγειρεύουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
- Τα στραγγίζουμε.
- Κόβουμε το χοιρινό σε λεπτά φιλετάκι.
- Ψιλοκόβουμε την πιπεριά και το κρεμμύδι.
- Ζεσταίνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κύκινο, την πάπρικα, το κρεμμύδι και την πιπεριά.
- Τσιγαρίζουμε μέχρι να μαλακώσουν - περίπου 5 λεπτά.
- Αφαιρούμε από το τηγάνι τα λαχανικά και προσθέτουμε τα φιλετάκια μας.
- Τσιγαρίζουμε για 3-4 λεπτά κάθε πλευρά.
- Προσθέτουμε τα μπιζέλια, το θυμάρι, τη μουστάρδα και το ζωμό και σκεπάζουμε το τηγάνι.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε 8 λεπτά.
- Βάζουμε ξανά τα λαχανικά στο τηγάνι και αφήνουμε για άλλα 2 λεπτά.
- Διαλύουμε το αλεύρι στο νερό και το ρίχνουμε στη σάλτσα στο τηγάνι μας ανακατεύοντας.
- Προσθέτουμε τα μακαρόνια και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε με παγωμένο λευκό κρασί!
378 θερμίδες ανά μερίδα
Print Friendly