Share it!

Vegan ριζότο με μανιτάρια!

Υπέροχο ριζότο με μανιτάρια χωρίς λάδι! 



ΥΛΙΚΑ (3 άτομα)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 φλ. μανιτάρια σε φετούλες
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο (ή 1 κ.γ σε σκόνη)
1 ποτήρι κρασί λευκό
1 φλ. ρύζι για ριζότο
2 φλ. ζωμό λαχανικών 
αλάτι, πιπέρι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Σε βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και προσθέτουμε ελάχιστο νερό μέχρι να εξατμιστεί και επαναλαμβάνουμε μέχρι να μαλακώσει.
  2. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο και αφήνουμε για 5-8 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι τα μανιτάρια να βγάλουν τα υγρά τους και να πάρουν ελαφρύ καφέ χρώμα. 
  3. Προσθέτουμε το ρύζι και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά.
  4. Ρίχνουμε το κρασί και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
  5. Προσθέτουμε το ζωμό και αλατοπιπερώνουμε. 
  6. Αφήνουμε για περίπου 8 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
  7. Σερβίρετε με λίγο μαϊντανό πάνω και έτοιμο το ριζότο μας! 


    ~ 300 θερμίδες , 44 υδατάνθρακες

    Print Friendly and PDFPrint Friendly

    2 σχόλια:

    Ανώνυμος είπε...

    kalo

    DIAMOND BEAUTY είπε...

    Τέλεια συνταγή μόλις την δοκίμασα

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...