Υπέροχος συνδιασμός καυτερών μπαχαρικών με το γλυκό χυμό πορτοκαλιού που δημιουργούν μια υπέρχη σάλτσα για το μοσχάρι.  Δοκιμάστε το! 
ΥΛΙΚΑ (5 μερίδες) 
½ κιλό μοσχαρίσιο άπαχο φιλέτο κομμένο σε λεπτές φέτες
2 κ.σ corn flour
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 φλ. Χυμός πορτοκαλιού
½ φλ. Ζωμός βοδινού
3 κ.σ soy sauce
1 κ.σ ζάχαρη
1 κ.σ σησαμέλαιο
1,5 κ.γ σάλτσα τσίλι
1 κ.γ σκόρδο λιωμένο ή τζίζερ
2 φλ. πράσινα φασολάκια καθαρισμένα
2 καρότα κομμένα σε λεπτές λωρίδες
½ κρεμμύδι σε μακρόστενες λωρίδες
1 κ.σ ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
260 Θερμίδες / 17 υδατάνθρακες
½ κιλό μοσχαρίσιο άπαχο φιλέτο κομμένο σε λεπτές φέτες
2 κ.σ corn flour
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 φλ. Χυμός πορτοκαλιού
½ φλ. Ζωμός βοδινού
3 κ.σ soy sauce
1 κ.σ ζάχαρη
1 κ.σ σησαμέλαιο
1,5 κ.γ σάλτσα τσίλι
1 κ.γ σκόρδο λιωμένο ή τζίζερ
2 φλ. πράσινα φασολάκια καθαρισμένα
2 καρότα κομμένα σε λεπτές λωρίδες
½ κρεμμύδι σε μακρόστενες λωρίδες
1 κ.σ ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ βάζουμε το μοσχάρι και ανακατεύουμε με τη 1 κ.σ αλεύρι και το ξύσμα πορτοκαλιού.
 - Κόβουμε τα λαχανικά μας.
 - Σε ένα φλιτζάνι ανακατεύουμε το υπόλοιπο αλεύρι με το χυμό πορτοκάλι, το ζωμό, τη σάλτσα σόγιας, το τσίλι, τη ζάχαρη και το σησαμέλαιο.
 - Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε 1 κ.σ ελαιόλαδο.
 - Ψήνουμε το μοσχάρι για 2-3 λεπτά ή μέχρι να είναι έτοιμο και το βάζουμε σε ένα πιάτο.
 - Στο τηγανάκι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα για 2-3 λεπτά.
 - Προσθέτουμε τα φασολάκια και τα αφήνουμε μέχρι να ψηθούν αλλά να είναι ακόμα τραγανά.
 - Προσθέτουμε το μείγμα με το ζωμό και ανακατεύουμε συνεχώς για περίπου 1 λεπτό.
 - Ρίχνουμε και το μοσχάρι και αφήνουμε για άλλο ένα λεπτάκι.
 - Σερβίρουμε με πουρέ κουνουπίδι ή μαύρο ρύζι!
 
260 Θερμίδες / 17 υδατάνθρακες



0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου