Υπέροχος συνδιασμός καυτερών μπαχαρικών με το γλυκό χυμό πορτοκαλιού που δημιουργούν μια υπέρχη σάλτσα για το μοσχάρι. Δοκιμάστε το!
ΥΛΙΚΑ (5 μερίδες)
½ κιλό μοσχαρίσιο άπαχο φιλέτο κομμένο σε λεπτές φέτες
2 κ.σ corn flour
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 φλ. Χυμός πορτοκαλιού
½ φλ. Ζωμός βοδινού
3 κ.σ soy sauce
1 κ.σ ζάχαρη
1 κ.σ σησαμέλαιο
1,5 κ.γ σάλτσα τσίλι
1 κ.γ σκόρδο λιωμένο ή τζίζερ
2 φλ. πράσινα φασολάκια καθαρισμένα
2 καρότα κομμένα σε λεπτές λωρίδες
½ κρεμμύδι σε μακρόστενες λωρίδες
1 κ.σ ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
260 Θερμίδες / 17 υδατάνθρακες
Print Friendly
½ κιλό μοσχαρίσιο άπαχο φιλέτο κομμένο σε λεπτές φέτες
2 κ.σ corn flour
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 φλ. Χυμός πορτοκαλιού
½ φλ. Ζωμός βοδινού
3 κ.σ soy sauce
1 κ.σ ζάχαρη
1 κ.σ σησαμέλαιο
1,5 κ.γ σάλτσα τσίλι
1 κ.γ σκόρδο λιωμένο ή τζίζερ
2 φλ. πράσινα φασολάκια καθαρισμένα
2 καρότα κομμένα σε λεπτές λωρίδες
½ κρεμμύδι σε μακρόστενες λωρίδες
1 κ.σ ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ βάζουμε το μοσχάρι και ανακατεύουμε με τη 1 κ.σ αλεύρι και το ξύσμα πορτοκαλιού.
- Κόβουμε τα λαχανικά μας.
- Σε ένα φλιτζάνι ανακατεύουμε το υπόλοιπο αλεύρι με το χυμό πορτοκάλι, το ζωμό, τη σάλτσα σόγιας, το τσίλι, τη ζάχαρη και το σησαμέλαιο.
- Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε 1 κ.σ ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε το μοσχάρι για 2-3 λεπτά ή μέχρι να είναι έτοιμο και το βάζουμε σε ένα πιάτο.
- Στο τηγανάκι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα για 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα φασολάκια και τα αφήνουμε μέχρι να ψηθούν αλλά να είναι ακόμα τραγανά.
- Προσθέτουμε το μείγμα με το ζωμό και ανακατεύουμε συνεχώς για περίπου 1 λεπτό.
- Ρίχνουμε και το μοσχάρι και αφήνουμε για άλλο ένα λεπτάκι.
- Σερβίρουμε με πουρέ κουνουπίδι ή μαύρο ρύζι!
260 Θερμίδες / 17 υδατάνθρακες
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου