Ιδανικό ελαφρύ γεύμα όταν δεν έχουμε χρόνο ή αν είμαστε σε νηστεία!
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ντοματοπολτό
1 φλ. κριθαράκι
αλάτι, πιπέρι, σκόρδο, κανέλα
2κ.σ λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρεμμύδι.
- Ρίχνουμε πολύ λίγο ξύδι βαλσάμικο για να καραμελώσουν ελαφρά.
- Προσθέτουμε τη ντομάτα και τα μπαχαρικά και αφήνουμε για λίγο να βράσει.
- Ρίχνουμε 2 φλυτζάνια νερό και όταν βράσει βάζουμε το κριθαράκι.
- Ανακατεύουμε συχνά για να μην κολλήσει.
- Αφήνουμε για 15 λεπτά περίπου μέχρι και λίγο πριν πιει όλα τα υγρά ανακατεύουμε συνέχεια.
- Κλείνουμε το μάτι, σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και το αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά να φουσκώσει.
- Σερβίρουμε με τριμμένο τυράκι αν θέλουμε.
270 θερμίδες / 28 υδατάνθρακες
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου