RSS

Εύκολο ελαφρύ κριθαράκι με ντομάτα

Ιδανικό ελαφρύ γεύμα όταν δεν έχουμε χρόνο ή αν είμαστε σε νηστεία! 

Κριθαράκι με ντομάτα light

ΥΛΙΚΑ (3-4 άτομα)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ντοματοπολτό
1 φλ. κριθαράκι 
αλάτι, πιπέρι, σκόρδο, κανέλα
2κ.σ λάδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρεμμύδι. 
  2. Ρίχνουμε πολύ λίγο ξύδι βαλσάμικο για να καραμελώσουν ελαφρά.
  3. Προσθέτουμε τη ντομάτα και τα μπαχαρικά και αφήνουμε για λίγο να βράσει.
  4. Ρίχνουμε 2 φλυτζάνια νερό και όταν βράσει βάζουμε το κριθαράκι.
  5. Ανακατεύουμε συχνά για να μην κολλήσει.
  6. Αφήνουμε για 15 λεπτά περίπου μέχρι και λίγο πριν πιει όλα τα υγρά ανακατεύουμε συνέχεια.
  7. Κλείνουμε το μάτι, σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και το αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά να φουσκώσει. 
  8. Σερβίρουμε με τριμμένο τυράκι αν θέλουμε. 
270 θερμίδες / 28 υδατάνθρακες

Print Friendly and PDFPrint Friendly